Foto: Aija Geida

Šokolādes zapte ar plūmēm. Ļoti neparasta un garda recepte! 0

Lielveikalā ieraugot lētas zilās plūmes, bija skaidrs, ka var atļauties eksperimentēt. Nesen draudzene atsūtīja interesantu recepti: “Gan Austrijā, gan Bavārijā ļoti labi aug melnās plūmes. Te cieņā ir melno plūmju zapte vai marmelāde. Recepte ir aptuveni šāda: 750 gramu (līdz 1 kg) melno plūmju, 500 gramu želejcukura, 100 gramu rūgtās šokolādes (80%), kanēļa standziņa, 25 grami konjaka (vai plūmju šņabja, vai Amaretto). Devas ir aptuvenas, jo vienam garšo saldāks, citam – skābāks, tie pat piešauj klāt nedaudz citronskābes. Gatavošana: plūmēm izņem kauliņus, sagriež gabaliņos, vāra 10–15 minūtes. Atliek malā, tad atkal pavāra. Miziņas neņem nost. Tālāk kā parasti – liek želejcukuru, pavāra, kanēļa stangu, pielej alkoholu, pēdējo liek gabaliņos sadrupinātu šokolādi, pavāra, līdz izšķīst. Karstu pilda sterilās burciņās.”

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Pirmā porcija man sanāca par saldu, jo šokolāde bija tikai 72%. Taču pēc pieprasījuma uzvārīju vēl, kur plūmes bija gandrīz 1,5 kg, 1 tējkarote citronskābes un 85% tumšā šokolāde. Krāsa briesmīga, toties garša – lieliska!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.