Foto: Aija Geida

Šokolādes zapte ar plūmēm. Ļoti neparasta un garda recepte! 0

Lielveikalā ieraugot lētas zilās plūmes, bija skaidrs, ka var atļauties eksperimentēt. Nesen draudzene atsūtīja interesantu recepti: “Gan Austrijā, gan Bavārijā ļoti labi aug melnās plūmes. Te cieņā ir melno plūmju zapte vai marmelāde. Recepte ir aptuveni šāda: 750 gramu (līdz 1 kg) melno plūmju, 500 gramu želejcukura, 100 gramu rūgtās šokolādes (80%), kanēļa standziņa, 25 grami konjaka (vai plūmju šņabja, vai Amaretto). Devas ir aptuvenas, jo vienam garšo saldāks, citam – skābāks, tie pat piešauj klāt nedaudz citronskābes. Gatavošana: plūmēm izņem kauliņus, sagriež gabaliņos, vāra 10–15 minūtes. Atliek malā, tad atkal pavāra. Miziņas neņem nost. Tālāk kā parasti – liek želejcukuru, pavāra, kanēļa stangu, pielej alkoholu, pēdējo liek gabaliņos sadrupinātu šokolādi, pavāra, līdz izšķīst. Karstu pilda sterilās burciņās.”

Reklāma
Reklāma
Krievijā atgriežas “mežonīgie deviņdesmitie”: maksājumu problēmu dēļ krievi par precēm norēķinās barterī
Veselam
Ko nedrīkst ēst no rīta: 8 ēdieni, kurus nevajadzētu ēst tukšā dūšā
Veselam
Inficēja miljoniem cilvēku un pazuda: zinātnieki joprojām meklē atbildes, kas izraisīja noslēpumaino “miega slimību”
Lasīt citas ziņas

Pirmā porcija man sanāca par saldu, jo šokolāde bija tikai 72%. Taču pēc pieprasījuma uzvārīju vēl, kur plūmes bija gandrīz 1,5 kg, 1 tējkarote citronskābes un 85% tumšā šokolāde. Krāsa briesmīga, toties garša – lieliska!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.