10.10.2016. Jauno pašvaldības dzīvojamo māju Ieriķu iel‚ 28 atklāšana.

Likvidēt dzīvokļu rindu 0

Dzīvokļi

“Līdz 2013. gadam likvidēt dzīvokļu rindu.” (2009. g.)

Reklāma
Reklāma

Solījums nav izpildīts.

Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 158
Lasīt citas ziņas

Ka solījums bijis pārsteidzīgs, rāda jau šo pašu politiķu pieticīgākais solījums pēc četriem gadiem (sk. zemāk). Rīdzinieki stāv dzīvokļu rindā vēl šobaltdien. Rīgas domē tagad taisnojas, ka rindu nav izdevies likvidēt tāpēc, ka aizvadītajos gados rindā uzņemti iedzīvotāji, kuriem agrāk nebija tiesību prasīt pašvaldības palīdzību. Tās ir: ģimenes ar trim un vairāk bērniem; ģimenes, kuras zaudējušas vienīgo dzīvokli hipotekāro kredītu parādu dēļ; ģimenes, kas audzina bērnu ar invaliditāti; personas ar invaliditāti un kustību traucējumiem, kurām nepieciešams servisa dzīvoklis; atsevišķi dzīvojoši pensionāri vai pensionāri ar invaliditāti, kuri piekrīt atdāvināt pašvaldībai savā īpašumā esošo dzīvokli, lai saņemtu sociālo dzīvokli.

“Tiks samazināta dzīvokļu rinda vēl par 3000 ģimenēm.” (2013. g.)

Solījuma izpildi grūti pārbaudīt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes datiem, 2009. gadā dzīvokļu rindā bija 9691 ģimene, 2017. gada maijā palīdzību gaida vēl ap 3500 ģimeņu. Astoņu aizvadīto gadu laikā dzīvokļa problēma atrisināta 5252 ģimenēm.

Taču šis dzīvokļu rindas samazinājums neatspoguļo gadiem milzušo dzīvokļu problēmu tūkstošiem rīdzinieku ģimeņu, ņemot vērā, ka daļa rindā gaidītāju ir aizgājuši viņsaulē, pašvaldības palīdzību tā arī nesagaidot. Daļa iedzīvotāju aizbraukuši no valsts, vēl kādai daļai izdevies atrisināt dzīvokļa problēmu pašu spēkiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.