Foto: Aija Geida

Sorgo un biešu sautējums ar zaļumiem 0

Sastāvdaļas
• 250 g sorgo
• 750 ml buljona
• 2 bietes
• 150 ml saldā krējuma
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 4 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• ½ ēdamkarotes cukura
• 2 cm ingvera saknes
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅓ tējkarotes asās paprikas pulvera
• ½–1 tējkarote sāls
• pasniegšanai zaļumi, vislabāk rukola

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sorgo mērcē ūdenī 4–6 stundas, nokāš, pēc tam katliņā apcep ar sviestu un pārlej ar buljonu. Pavāra pusstundu uz lēnas uguns un ļauj pusstundu piebriest. Izvārītas bietes sagriež mazos kubiņos, apslaka ar olīveļļu un apgrauzdē cepeškrāsnī 200–210 °C 15 minūtes. Bietes pievieno sorgo, pieber garšvielas, sāli un pārlej ar saldo krējumu. Uzvāra, izslēdz uguni un ļauj garšām sajaukties vismaz pusstundu. Pasniedz ar zaļumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.