Foto: Anda Krauze

Speķa pīrādziņi ar pašu gatavotu rauga mīklu 0

Sastāvdaļas
• 0,5 l piena
• 0,5 kg sviesta vai margarīna
• 1 kg kviešu miltu
• 4 ēdamkarotes sausā rauga
• 2 tējkarotes sāls
• 1 tējkarote cukura
• cauraudzītis
• malti melnie pipari
• ķimenes
• sīpoli
• sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Gatavo auksto rauga mīklu. Pienu uzsilda, pievieno sviestu, miltus, raugu, sāli un cukuru un mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Saveltnē un sadala desmit vienādās daļās. No tām saveļ bumbas, uzbārsta nedaudz miltu un liek ledusskapī. Tikmēr uz pannas apcep nelielos gabaliņos sagrieztu cauraudzīti un sīpolus, kam pievienoti melnie maltie pipari, ķimenes un sāls. Aptuveni pēc pusstundas uzbriedušo mīklu ņem ārā no ledusskapja un veido pīrādziņus. Uz mīklas trijstūrīšiem liek pildījumu un mīklas maliņas aizspiež. Pīrādziņus noziež ar olu gan pirms cepšanas, gan izņemot no cepeškrāsns.

!!! Šo mīklu var izmantot, arī lai ceptu kanēļa, magoņu vai ķimeņu maizītes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.