Foto: Anda Krauze

Speķa pīrādziņi ar pašu gatavotu rauga mīklu 0

Sastāvdaļas
• 0,5 l piena
• 0,5 kg sviesta vai margarīna
• 1 kg kviešu miltu
• 4 ēdamkarotes sausā rauga
• 2 tējkarotes sāls
• 1 tējkarote cukura
• cauraudzītis
• malti melnie pipari
• ķimenes
• sīpoli
• sāls

“Nespēju izskaidrot, cik pazemota jūtos…” Stradiņa slimnīcas paciente milzīgo maksu par autostāvvietu uzskata par necilvēcīgu 116
Šausmas Ropažu novadā: “Airbnb” viesi izdemolē viesu māju un apdraud saimnieku dzīvību 3
Kokteilis
TESTS. Decembra laimes cepumiņi: izvēlies vienu un saņem mazu pareģojumu pirmajam ziemas mēnesim
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Gatavo auksto rauga mīklu. Pienu uzsilda, pievieno sviestu, miltus, raugu, sāli un cukuru un mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Saveltnē un sadala desmit vienādās daļās. No tām saveļ bumbas, uzbārsta nedaudz miltu un liek ledusskapī. Tikmēr uz pannas apcep nelielos gabaliņos sagrieztu cauraudzīti un sīpolus, kam pievienoti melnie maltie pipari, ķimenes un sāls. Aptuveni pēc pusstundas uzbriedušo mīklu ņem ārā no ledusskapja un veido pīrādziņus. Uz mīklas trijstūrīšiem liek pildījumu un mīklas maliņas aizspiež. Pīrādziņus noziež ar olu gan pirms cepšanas, gan izņemot no cepeškrāsns.

!!! Šo mīklu var izmantot, arī lai ceptu kanēļa, magoņu vai ķimeņu maizītes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.