“Sporto visa klase” atklāšanas pasākumā piedalījās vairāk nekā 2200 bērnu no 94 klasēm. Pirmo reizi projektā piedalās arī Rīgas 69. vidusskola, kuru šogad un nākamos četrus gadus pārstāvēs 3.a klase ar audzinātāju Inesi Žemaiti (kreisajā malā) un sporta skolotāju Daci Purvaini (labajā malā).
“Sporto visa klase” atklāšanas pasākumā piedalījās vairāk nekā 2200 bērnu no 94 klasēm. Pirmo reizi projektā piedalās arī Rīgas 69. vidusskola, kuru šogad un nākamos četrus gadus pārstāvēs 3.a klase ar audzinātāju Inesi Žemaiti (kreisajā malā) un sporta skolotāju Daci Purvaini (labajā malā).
Foto no personiskā arhīva

  0

Baseins vai svaigs gaiss

Projekts paredz katru nedēļu nodrošināt kvalitatīvu trīs fakultatīvo sporta nodarbību sarīkošanu papildus tām divām sporta stundām, kas ir paredzētas obligātajā izglītības programmā. Viena stunda atvēlēta vispārējai fiziskajai sagatavotībai, otra – futbola iemaņu apguvei, bet trešā – peldēšanai vai nodarbībām svaigā gaisā. Tieši nodarbība svaigā gaisā ir viens no projekta jauninājumiem, kas ļāvis šogad pieteikties krietni lielākam skaitam skolu nekā iepriekš. Jo ne visur ir iespējams piekļūt peldbaseinam.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Lasīt citas ziņas

Šī iemesla dēļ projektā pirmo gadu pārstāvēta arī Rīgas 69. vidusskola, kurai nav sava peldbaseina, bet nokļūšana līdz tam un īre gultos uz vecāku pleciem. Tāpēc pedagogi kopā ar vecākiem ūdeni nolēmuši mainīt pret svaigu gaisu. Tas bērnus apmierinājis. “Mums vislabāk patīk doties ārā – nemaz nav auksts. Turklāt vajag rūdīties,” noteic aktīvākie klases zēni. D. Purvaine stāsta, ka iešana ārā bērnu vidū šobrīd esot topa augšgalā. “Mums gan nav iekrituši lielie mīnusi, toties sniegs gan ir biezs. Bet tas nekas – pa kupenām ņemamies ar lidojošajiem šķīvīšiem, spēlējam futbolu, krītam gar zemi. Ņemot vērā, ka esam Rīgā, apstākļi mums ir lieliski – tepat ir mežs, nav lielas satiksmes,” stāsta sporta skolotāja. “Es biju viena no tām, kuru LOK uzaicināja uz pasākumu, kurā bija jādalās pieredzē un jāizsaka domas par projektu – vai es vispār redzu iespēju mūsu skolas skolēniem piedalīties šajā projektā. Sākumā tas likās mazliet nereāli, bet, saliekot visu pa plauktiņiem, ar kolēģiem sapratām, ka ir iespējams,” norāda sporta skolotāja.

Vēl cits projekta jaunums ir nesen parakstītais sadarbības līgums ar Aizsardzības ministriju, lai veicinātu Jaunsardzes un “Sporto visa klase” dalībnieku iesaisti kopīgos pasākumos, kā arī lai motivētu bērnus un jauniešus nodarboties ar sportu un piekopt veselīgu dzīvesveidu. Tāpat sadarbībā ar Jaun­sardzi plānots organizēt projekta “Sporto visa klase” labāko klašu vasaras nometni.

Viegli nebūs

CITI ŠOBRĪD LASA

Bērni jau piedalījušies lielajā projekta atklāšanā, kas novembrī norisinājās Vidzemes olimpiskajā centrā (bērni bijuši sajūsmā par redzēto improvizācijas teātri), tāpat izdevies apmeklēt pasaules florbola čempionāta atklāšanas spēli starp Latviju un Zviedriju, pa ceļam uz atklāšanu pabūts arī Siguldas kamaniņu trasē. Atpūta taču arī ir nepieciešama! Tomēr kļūt par reģiona vienīgo un labāko komandu, kas kvalificēsies lielajam finālam, nebūs viegli. Bērni gan teic, ka ar sekmēm problēmas neesot, kur nu vēl ar sporta nodarbībām un stafešu veikšanu. Tomēr klases audzinātāja Inese Žemaite stāsta – kaut arī matemātikā iet labi (latviešu valodu gan bērni nemin – tur vēl nedaudz jāpacenšas) un šobrīd aktīvi tiek strādāts pie reizrēķina apguves, dažiem tas ir klupšanas akmens, kam jāpievēršas pastiprināti. Tomēr neviens nepadodas un klase ļoti cer, ka izdosies piepildīt lielo mērķi un fināls kļūs par realitāti. Vismaz bērnu acīs bija redzama apņēmība mērķi īstenot. To pierāda arī citu vidusskolas skolēnu pozitīvā skaudība. “Tā kā visai klasei ir vienādi “Sporto visa klase” sporta krekli, arī citi skolēni aktīvi prasa tādus pašus un izsaka vēlmi pēc biežākām sporta stundām. Pamanīti esam,” atzīst D. Purvaine. Vismaz skolēni noteikti ir par trešās sporta stundas ieviešanu, ko aktīvi atbalsta arī LOK.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.