Foto – Sandra Ruska

Siltumnīcā vēl var augt 0

Elga rosina siltumnīcā augošos tomātus novākt tik daudz, cik vajag tūlītējam patēriņam. Visgardākais un smaržīgākais ir tikko plūkts tomāts! Segums pasargā augus no lietus un aukstuma, tāpēc tiem nedraud ārā augošo tomātu likstas. Turklāt viens sarkans tomāts mudina straujāk sarkt arī pārējos.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Siltumnīcās vēl varētu pēdējoreiz miglot ar Bordo šķīdumu (veikalos var iegādāties atsevišķas vielas – dārza kaļķi un vara vitriolu). Bet, ja līdz šim tas nav darīts, tagad vairs nav vērts, jo rudens gandrīz klāt un atkārtoti miglot nepagūs.

Tagad, kad uznāk dzestra migla un lietus, siltumnīcu vajadzētu aizvērt arī naktī. Visu vasaru durvis varēja turēt vaļā ventilācijas dēļ. Ja durvis aizvērtas, no rīta jāsteidz tās atvērt pēc iespējas agrāk, kamēr saule nav pacēlusies un sākusi karsēt. Tomātiem nepatīk ledainais kondensāts, kas pil no jumta. Arī karsts un mitrs mikroklimats nav vēlams, jo veicina slimību attīstību.

CITI ŠOBRĪD LASA

! Siltumnīcā augošos tomātus drīz skars jauna liga, jo sola aukstas naktis (ap +10 °C) un siltas dienas (ap +20 °C). Augļu miza nespēj izturēt šādu temperatūras starpību, tāpēc plaisā. Elga iesaka siltumnīcu no ārpuses (iekšpusē noteikti viss pieaudzis līdz augšai) saules pusē apklāt ar balto pretsalnu plēvi. Ja to nevar izdarīt, vēlams augļus vismaz noēnot. Viņa savā siltumnīcā pret tiešiem saules stariem katram ķekaram uzliek salnu plēves mutautiņu, ko piestiprina ar knaģi. Tas sevišķi svarīgi tiem augļiem, ko vēlas saglabāt nevainojami glītus, piemēram, izstāžu eksemplāriem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.