Foto – AFP/LETA

Protams, tā nav peļama doma, tomēr vai kāds sola arī pilnu servisu? 0


Jo dziļāk mežā, jo vairāk informācijas. Atkritumu apsaimniekošana, cik nojaušams, ir ļoti specifisks un precīzi profilēts bizness. Dažas firmas nodarbojas vienīgi ar būvgružiem un ved tos, piemēram, uz SIA “Eko serviss” Getliņos. Principā stikla vate arī ir būvmateriāls, taču tur pieņem tikai to, ko spēj pārstrādāt (betonu, ķieģeļus, riģipsi utt.), bet šī neesot tāda manta. Tātad tā ir tikai krava, kas kaut kur jānorok? Acīmredzot mazliet bīstama cilvēkam un videi…

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Šogad būvmateriālu savākšanā iesaistījusies arī AS “BAO”, kas vismaz Rīgā ir atzīta autoritāte bīstamo atkritumu jomā. Pārdošanas direktors Normunds Reiniks ir gaužām pārsteigts, ka stikla vate kādam ir problēma – aizbraukšot un savākšot, ja ļoti vajag, cik tur tā darba! Uzreiz gan brīdina, ka pakalpojums nebūšot lēts – par trim kubikmetriem vismaz ar pusotra simta eiro saimniecei jārēķinās. Varbūt prātīgāk tomēr pasūtīt konteineru? Arī kraušana neesot tik bīstama – par nelielu naudu jebkurā būvmateriālu lielveikalā varot nopirkt vienreiz lietojamu kombinezonu ar kapuci, gumijotus cimdus plus vēl brilles un respiratoru un droši ņemt mēslu dakšas rokās. Interesants priekšlikums!

Necilā darba apģērbu veikalā Ganību dambī vienkāršu ekipējumu tiešām var nokomplektēt par 10 eiro, “K-Rautā” racionāla izvēle jau iekļaujas 20 eiro robežās, ja pāris eiro vērtībā ņem vienkāršāku pretputekļu respiratoru ar vārstuli, kas palīdz elpot, nevis par 25,5 eiro pērk sejsegu arī ķīmiskai aizsardzībai, kuru pēc vienas lietošanas reizes negribētos izmest kaut vai cenas dēļ. Korektas slēgtas brilles “K-Rautā” nemaksā pat trīs eiro, perfekti gumijotie pirkstaiņi, kas pacieš arī mitrumu, – līdz 5 eiro. Mazliet mulsina baltais polipropilēna krāsotāju kombinezons, kas šeit maksā nevis divus, bet jau 6,5–9 eiro. Vai tomēr nebūs par plānu? Pārdevējs Artis Graubics drošina, ka materiāls ir gana blīvs: ja tas krāsu nelaiž cauri, arī stikla putekļus aizturēs, ja vien nedomā pa to kaudzi izvārtīties!

CITI ŠOBRĪD LASA

Tātad droši apģērbties tiešām var nosacīti lēti, un atliek vien pasūtīt parasto sadzīves atkritumu konteineru? Sak, lai viņi liek to stikla vati, kur grib! Jā, bet cik tad maksā “L&M” pakalpojums?

Par 7 m3 konteinera lietošanu divas nedēļas uzņēmums prasa 133,10 eiro plus vēl vienu eiro par katru kilometru, kas tālāk par Rīgas robežām. Paskarbi! Vienīgais mierinājums – tad šajā konteinerā vēl var samest kādas drazas. Varbūt maisi izmaksā lētāk, jo pietiktu ar trim? Savas lielsomas šis atkritumu apsaimniekotājs arī dažos veikalos pārdod par 40 eiro gabalā, galvaspilsētā savāc par brīvu, jo par pakalpojumu būtībā jau samaksāts, bet, ja braukšana tālāk, – atkal eiro par kilometru. Šis variants šķiet izdevīgs, ja vajag tikai vienu maisu, bet konkrētajā gadījumā – cik garš, tik plats.

Izvērtējot abus piedāvājumus, pēkšņi šķiet, ka Normunds Reiniks savu dārgo cenu laikam nosaucis… par zemu! Acīm­redzot AS “BAO” tiešām ir iesācēji būvgružu biznesā, konkurentu nosacījumus kārtīgi nav izpētījuši. Kamēr pārdošanas direktors vēl rakstu nav lasījis un savu cilvēku darbu augstāk novērtējis, Babītes saimniecei šo situāciju vērts izmantot.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.