Foto – Edvīns Kamoliņš

Der zināt 4

Stokholmā muzeju ieeju rotā zeltaini dzelteni karogi ar attiecīgu uzrakstu. Muzejos vispirms piesakieties pie dežuranta vai kasē, saņemiet bezmaksas bukletus, uzziniet, par kuru ekspozīciju jāmaksā un kas aplūkojams par brīvu. Piemēram, arī “bezmaksas” muzejos jāmaksā par gida pakalpojumiem, audiogidu, papildu izstādēm.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Gatavo Krieviju konfliktam ar NATO: atklāj, kāpēc Putins atlaida Šoigu un viņa vietā amatā iecēla Kremļa ekonomistu
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Lasīt citas ziņas

Pa muzejiem aizliegts staigāt ar lielām mugursomām, atsevišķos muzejos arī virsdrēbēs. Tādēļ ņemiet līdzi vienas vai desmit kronu monētas, kuras var izmantot mantu glabātavu un garderobes skapīšos. Pēc tam monētas tiek atdotas. Gadījumā, ja monētu nav līdzi, paļaujieties uz kases darbinieku žēlastību, lai jums tās aizdod. Tikai neaizmirstiet atdot atpakaļ!

Bezmaksas muzeju saraksts atrodams interneta vietnē: viewstockholm.com/free-museums-stockholm

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai aplūkotu 17. gadsimta karakuģi tūristu visvairāk apmeklētajā Vasa muzejā,

pieaugušajiem jāšķiras no 130 zviedru kronām (valūtas maiņas kurss ir ap desmit kronu pret vienu eiro). Par ieeju grupas “ABBA” muzejā uz vietas pieaugušajiem jāmaksā 215 kronas. Iegādājoties internetā, biļetes cena ir 195 kronas.

Līdz šā gada beigām karaliskās goda sardzes maiņa pie Karaļa pils militārā orķestra pavadībā notiek trešdienās, sestdienās un svētdienās. Ceremonija sākas plkst. 12:09 no Mintorgeta laukuma (svētdienās un svētku dienās plkst. 13:09). Ja nav muzikālā pavadījuma, tad parāde sākas pie obeliska attiecīgi plkst. 12:14 vai 13:14.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.