Foto – Valdis Semjonovs

Strauta forele ar grūbām un gailenēm 0

Sastāvdaļas
• 170 g foreles filejas
• 100 g pērļu grūbu
• 300 g biešu
• 60 g gaileņu
• 50 g spinātu
• 30 g šalotes sīpolu
• 20 g ķiploka
• 50 ml baltvīna
• 50 ml saldā krējuma
• 20 g sviesta
• Sāls pēc garšas
• Cukurs pēc garšas

Reklāma
Reklāma
neizskatīties pēc lauķa ceļojuma laikā: 7 pazīmes, kas tevi nodod
Veselam
Ārsti brīdina: šie 3 alkohola veidi ir īpaši kaitīgi veselībai 1
No 1. oktobra pieaugs pensijas: vairāk saņems tie, kuri nostrādājuši visilgāk 1
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Foreli notīra. No bietēm izspiež sulu un tajā vāra pērļu grūbas, pievienojot sāli. Šalotes sīpolu notīra, sagriež un apcep sviestā kopā ar gailenēm un spinātiem. Gatavo baltvīna mērci: ķiplokus apcep ar sīpoliem, uzlej baltvīnu un pusi šķidruma novāra. Pievieno saldo krējumu, sāli, cukuru un pavāra vēl pāris minūšu. Visu kārto uz šķīvja.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.