No 1. septembra drīkstēs ražot tikai tādus, kas patērēs līdz 900 W.
No 1. septembra drīkstēs ražot tikai tādus, kas patērēs līdz 900 W.
Foto – Shutterstock

Būs putekļsūcēju pārdošanas bums 10


Nav jau tā, ka enerģijas taupīšanas pasākumi radušies vien EK Enerģētikas ģenerāldirektorāta kabinetos. Šos uzlabojumus aktīvi lobēja Vācijas ražotāji (“Siemens”, “Bosch”, “Miele”, “Vorwerk”), kas tagad piedāvā veselu virkni mazākas jaudas jaunās paaudzes aparātu un paplašinājuši savu tirgus daļu.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Pirms iepriekšējā jaudas samazinājuma 2014. gada vidū bija vērojams putekļsūcēju pārdošanas bums, piemēram, “Dyson” zīmola aparātus Eiropā pārdeva par 78% vairāk, “Argos” – par 97%, interneta vairumtirgotājs AO.com novērojis 40% pārdošanas palielinājumu un pat lēcienu par 380% 
augusta pēdējās divās nedēļās.

Toreiz visvairāk izpirka 1800 W sūcējus, bet visjaudīgākie bija, piemēram, “Bosch Pro Energy” (2400 W) un “Miele S8330” (2200 W). Tiesa, arī tagad, trīs gadus pēc aizlieguma stāšanās spēkā, interneta veikalos (piemēram, “TehnoShop”) var atrast tikpat jaudīgus aparātus, jo pārdot iepirktos, kas saražoti agrāk, nav liegts. Līdzīgi būs arī šogad. Taču pakāpeniska pāreja uz mazjaudas putekļsūcējiem ir neizbēgama.

CITI ŠOBRĪD LASA

Energoefektīvākie modeļi, ko marķējumā, tāpat kā ledusskapjiem un veļas mašīnām, apzīmē no burta A līdz G, diez vai būs ar vēl labāku iesūkšanas spēju. Cerams, ne mazāku, jo virkne inovāciju tos būs padarījušas efektīvākus. Tāpat kā, nemainoties automašīnu dzinēju cilindru tilpumam, tiek ražoti arvien jaudīgāki motori. Tie putekļsūcēju modeļi, kas būs vislabākie, no 1. septembra tiks marķēti ar A+++. Saistībā ar jaudas ierobežojumiem nākušas citas tehniskas un marķēšanas prasības, kas prasa uzrādīt putekļsūcēju veiktspēju, piemēram, putekļu izmešus gaisā, uzturēšanas izmaksas u. c.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.