Nikolass Dīns
Nikolass Dīns
Nikolass Dīns

Mūrniece: cienījamiem cilvēkiem jāvienojas 32

Vakar no rīta ar N. Dīnu bija tikusies Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, kura ar viņu pārrunājusi jautājumus par holokausta izglītību un piemiņu. “Es viņam minēju piemēru par to, ka Latvijas operā uzvesta opera “Valentīna”, kas vēsta par kinozinātnieces Valentīnas Freimanes dzīvi un ir lielisks veids, kā runāt par cilvēku ciešanām un pārdzīvojumiem,” man teica I. Mūrniece, kura sūtnim stāstījusi par ciešanām, kuras Latvijai nodarījuši divi totalitārie režīmi. Runājot par restitūciju, Mūrniece sacījusi: “Latvijas ebreju sabiedrībā ir cilvēki, kurus respektēju, taču šiem sabiedrībā cienījamajiem cilvēkiem vajadzētu vienoties, kā tam būtu jānotiek.”

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Saeimas priekšsēdētāja neesot jutusi spiedienu, taču skaidrs, ka ASV esot interese par šo jautājumu. “Militārie un drošības jautājumi – tā ir prioritāte. Ekonomiskā sadarbība arī. Ja mēs aizvērtu ebreju īpašumu restitūcijas lapaspusi, tad šā jautājuma vairs nebūtu mūsu attiecībās ar ASV,” teica I. Mūrniece.

N. Dīns vakar tikās arī ar Saeimas Ārlietu komisijas vadītāju Ojāru Ēriku Kalniņu, kā arī ar Ārlietu ministrijas un Ministru prezidentes biroja pārstāvjiem. Šodien īpašais sūtnis paredzējis kopā ar Ebreju draudžu un kopienu padomes pārstāvjiem apmeklēt Žaņa Lipkes memoriālu Ķīpsalā, kā arī Rumbulas memoriālu un Salaspili.

Uzziņa

CITI ŠOBRĪD LASA

Nikolass Dīns, ASV īpašais sūtnis holokausta jautājumos

Pieredzējis ASV Ārlietu dienesta diplomāts. Pašreizējā amatā kopš 2014. gada 25. augusta. Dienesta pienākumi: veicināt ASV politiku holokausta laikmeta īpašumu atgriešanā to likumīgajiem īpašniekiem, veicināt valsts politiku kompensāciju piešķiršanā holokaustā cietušajiem, kā arī rūpēties par holokausta piemiņu.

Ieņēmis amatus Valsts departamenta centrālajā aparātā, bet iepriekš viņa karjera galvenokārt bijusi saistīta ar Indiju, Nepālu, Šrilanku, Maldivu salām un Butānu.

Ieguvis vēstures bakalaura grādu Virdžīnijas universitātē un maģistra grādu stratēģiskajās zinībās Nacionālajā kara koledžā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.