Svētku burkānkūka ar dzērvenēm 0

Sastāvdaļas kūkai
250 ml eļļas
145 g cukura
3 olas
540 g burkānu (5–6 burkāni)
110 g sakapātu valriekstu
375 g kviešu miltu “Ekstra”
2 ēd.k. cepamā pulvera
0,5 tējk. cepamās sodas
2 tējk. piparkūku garšvielu (piemēram, kanēlis, krustnagliņas, kardamons, koriandrs, muskatrieksts u.c)

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 7
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Lasīt citas ziņas

Glazūrai
30 g sviesta istabas temperatūrā
80 g krēmsiera istabas temperatūrā
1 tējk. citrona miziņas (var pievienot pēc izvēles)
240 g pūdercukura
Dekorēšanai – dzērvenes un pūdercukurs

Pagatavošana.
1) Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. 23 cm cepamo formu noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar kripatiņu sviesta.
2) Nomizo un sarīvē burkānus uz rupjās rīves.
3) Ar mikseri vai virtuves kombainu saputo eļļu, cukuru un olas. Pievieno burkānus un valriekstus. Samaisa visu ar koka karoti.
4) Bļodā kopā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu un izvēlētās piparkūku garšvielas.
5) Abu bļodu saturu apvieno un samaisa ar koka karoti. Mīklu lej sagatavotajā pannā, izlīdzina mīklas virspusi un cep krāsnī 1 stundu 15 minūtes. Atdzesē 5 minūtes, izņem no formas un atdzesē pilnībā. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies “ar kalniņu”, to ar maizes nazi līdzeni nogriež un apgriež kūku ar apakšu uz augšu dekorēšanai.
6) Gatavo glazūru – saputo sviestu ar krēmsieru, pievieno citrona miziņu. Pakāpeniski maisot, pievieno pūdercukuru. Pārsmērē kūkai. Dekorē ar dzērvenēm un pūdercukuru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Recepti piedāvā “Dobeles dzirnavnieks” un blogs “Lindas Virtuve”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.