Foto – Valdis Semjonovs

Svētku torte – neparasti garda recepte no restorāna “Olivers” 0

Sastāvdaļas – 110 g sviesta, 380 g cukura, 240 g augu eļļas, 5 olas, 1 tējk. vaniļas cukura, 240 g kefīra, 1 tējk. sarkanās pārtikas krāsas, 340 g kviešu miltu, 2 ēd. k. kakao pulvera.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Krēmam – 450 g Filadelfijas siera, 220 g maskarpones siera, 110 g sviesta, 320 g pūdercukura, 2 tējk. vaniļas cukura, 2 ēd. k. piena.

Pagatavošana.

Sviestu (istabas temperatūrā) sablendē ar cukuru, pielej eļļu, samaisa. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus pievieno mīklai, turpina kult ar blenderi. Pievieno vaniļas cukuru, kefīru, cepamo pulveri, pārtikas krāsu, miltus, kakao pulveri un visu sakuļ. Olbaltumus saputo vieglās putās, arī pievieno mīklai. To sadala divās daļās, lej uz pannas un aptuveni 35 min cep 170 grādos. Izceptās tortes plāksnes atdzesē un gareniski pārgriež. Visas krēma sastāvdaļas saputo ar mikseri, klāj starp tortes kārtām. To uz vairākām stundām ievieto ledusskapī, pēc tam griež gabalos un bauda. Patiešām garšīgi!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.