Foto – Valdis Semjonovs

Svētku torte – neparasti garda recepte no restorāna “Olivers” 0

Sastāvdaļas – 110 g sviesta, 380 g cukura, 240 g augu eļļas, 5 olas, 1 tējk. vaniļas cukura, 240 g kefīra, 1 tējk. sarkanās pārtikas krāsas, 340 g kviešu miltu, 2 ēd. k. kakao pulvera.

Reklāma
Reklāma
“Šodien pārstāja pukstēt viņa sirds…” Mūžībā aizgājis Mārtiņš Lauva
“Ja man “Swedbank” būtu nauda, es to pārskaitītu uz citu banku!” Sabiedrību satricina 17 gadus ilga krāpniecība 55
Mājas
Atkal aizsērējušas caurules? 9 lietas, kuras nekādā gadījumā nedrīkst noskalot izlietnē
Lasīt citas ziņas

Krēmam – 450 g Filadelfijas siera, 220 g maskarpones siera, 110 g sviesta, 320 g pūdercukura, 2 tējk. vaniļas cukura, 2 ēd. k. piena.

Pagatavošana.

Sviestu (istabas temperatūrā) sablendē ar cukuru, pielej eļļu, samaisa. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus pievieno mīklai, turpina kult ar blenderi. Pievieno vaniļas cukuru, kefīru, cepamo pulveri, pārtikas krāsu, miltus, kakao pulveri un visu sakuļ. Olbaltumus saputo vieglās putās, arī pievieno mīklai. To sadala divās daļās, lej uz pannas un aptuveni 35 min cep 170 grādos. Izceptās tortes plāksnes atdzesē un gareniski pārgriež. Visas krēma sastāvdaļas saputo ar mikseri, klāj starp tortes kārtām. To uz vairākām stundām ievieto ledusskapī, pēc tam griež gabalos un bauda. Patiešām garšīgi!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.