Foto – Shutterstock

Sviesta pupiņas – omlete, sacepums, marinētas, sautētas. 6 labas receptes 0

Kas tajās vērtīgs?

Sviesta pupiņas ir bagātīgs olbaltumvielu avots. Tajās ir arī daudz šķiedrvielu (tāpēc ēdiens ir sātīgs) un minerālvielu – kālijs, fosfors un mangāns, varš un jods. Varš cilvēka organismā ir sevišķi nepieciešams augšanai, audu elpošanai, organisma aizsargspēju stiprināšanai, pigmentu veidošanai (matu krāsai). Vēl pupās ir visi B grupas vitamīni un PP vitamīns.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas

– Sviesta pupiņas var iekļaut dažādos ēdienos, sākot no sakņu sautējumiem un beidzot ar omleti un zupu, – ar maigu garšu apveltīto pākšaugu uzteic Dailes teātra kafejnīcas šefpavāre Aiga Zvejniece. – Var rīkoties pavisam vienkārši: vispirms sviesta pupiņas 3–5 minūtes pavāra, tad apcep uz pannas sviestā, pievieno pāris ķiploka daiviņu, bet gatavošanas beigās bagātīgi uzkaisa dilles. Tas, starp citu, ir manas mammas iecienītākais ēdiens vasarā.

Var gatavot veģetāro maltīti, sviesta pupiņas sacepot ar citu šķirņu pupām, var pievienot lēcas.

CITI ŠOBRĪD LASA

No šiem pākšaugiem izdodas garšīgi salāti. Piemēram, izvāra nelielus jaunos kartupelīšus un tos sagriež ripiņās. Pievieno vārītas sviesta pupiņas un anšovus, uzslaka olīveļļu – un garda, sātīga maltīte gatava! Ja vēl pieliek svaigu bazilika zariņu, garšas kārpiņām būs īsti svētki.

Gatavojot krājumus ziemai, Aiga Zvejniece iesaka sviesta pupiņas iemarinēt tieši tāpat kā gurķus. Ja gribas kraukšķīgākas pupiņas, marinādi uzlej nevārītiem pākšaugiem. Ja vēlas daudzveidīgākus konservus, pievieno kabačus, tomātus un papriku. Gatavo tādu kā lečo.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.