Foto-Aija Geida

Taisām arbūzu ballīti! Dzeramajā – arbūzu bole 0

Sastāvdaļas
• Liels arbūzs
• 1 l vīnogu sulas
• 1 l ābolu sulas
• 0,5 l bumbieru sulas
• 0,5 l minerālūdens
• Banāns
• Liels bumbieris
• 5 aprikozes
• 300 g mazo vīnogu bez kauliņiem

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Vai stārķi gaidījāt? 10 vārdu īpašnieki, kas drīzumā varētu sagaidīt ģimenes pieaugumu
Kokteilis
“Mūsu tētis šodien atkal precas…” Bijusī sieva pavēsta, ka komponists Jānis Lūsēns iestūrējis laulības ostā
Kokteilis
ĀTRAIS TESTS. Ko ieraudzīji pirmo – jaunu dāmu vai padzīvojušu kungu? Aplūko zīmējumu un uzzini par sevi ko jaunu!
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Arbūzam nogriež micīti un izgrebj viduci, bet ne līdz baltajai mizai – tā, lai sāni paliek sarkani. Grebjot arbūzu, ar mazo saldējuma karoti vai īpašu arbūzu/meloņu dekorējamo karoti, kam ir neliels kausiņš ar asām malām, veido mazas, apaļas bumbiņas. Dažas no tām pievieno bolei, citas kopā ar pārējiem augļiem sadur uz iesmiņiem.

Sulas un minerālūdeni ielej no arbūza izveidotajā traukā – bolē. Bumbierus sagriež smalkos salmiņos, banānus – mazās ripiņās, ābolus – kubiciņos. Pavisam maziņas vīnogas izmanto veselas, bet lielākās pārgriež uz pusēm. Visu saliek arbūzā un novieto vēsumā. No receptē minētajām sastāvdaļām iegūst divus boles pildījumus. Kad viena porcija iztukšota, papildina no jauna.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.