Foto – Vivanta Volkova

Flizelīna tapetes sastāv no tekstila un celulozes pavedieniem, ko kopā satur polimērs. Tās ir otras populārākās tapetes, jo līdztekus visām labajām īpašībām – biezas un izturīgas, viegli kopt, mazgāt un krāsot, nedeformējas un neizbalē, daudzveidīgs dizains – tās vēl arī labi elpo un nomaskē sienas defektus. Tomēr jārēķinās, ka uz šīm tapetēm vairāk nekā uz citām mēdz uzkrāties putekļi un tās ir dārgas. 1

Šķidrās tapetes sastāv no celulozes un kokvilnas pavedieniem, kas pēc uzklāšanas uz sienas un izžūšanas atgādina dekoratīvo apmetumu. Šo tapešu pluss ir ekoloģiskums un iespēja uzklāt gandrīz uz visām virsmām – arī uz betona vai plastmasas utt. Tām ir paaugstināta siltuma un skaņas izolācija, kā arī plašs krāsu spektrs. Viegli noņemamas ar ūdens palīdzību. Trūkumi – neizturīgas pret mitrumu, diezgan nepraktiskas un dārgas.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
TV24
Diskriminācija Latvijā? Advokāts komentē plānotos ierobežojumus 3
Lasīt citas ziņas

Stikla šķiedras tapetes derēs cilvēkiem ar alerģijām. Tās ir izturīgas un praktiskas, var līmēt jebkurā telpā un uz dažādām virsmām. Gaisu caurlaidīgas, ugunsdrošas, viegli līmējamas un krāsojamas, labi nomaskē sienas defektus, atgrūž ūdeni. Šīs tapetes drīkst tīrīt, mazgāt, tajās neieviešas ne pelējums, ne sēnīte. Jāņem vērā, ka maksās dārgi, krāsošanai būs nepieciešams salīdzinoši liels krāsas daudzums, būs grūti noņemamas.

Tekstila tapešu grupā ietilpst dažādu veidu – velūra, lina, zīda, džutas un filca tapetes. Šīs ir ekoloģiskas, īpaša dizaina, nokrāsu un tekstūras tapetes, kas uz sienām ļauj radīt pat vizuāli vienotas gleznas (nav redzamas salaidumvietas), turklāt tām ir laba skaņas un siltuma izolācija. Tāpēc jārēķinās, ka šie izstrādājumi izmaksās dārgi. Bet tas nav vienīgais trūkums – dabiskās tekstila tapetes ir ļoti uzņēmīgas pret putekļiem, mitrumu un netīrumiem, kā arī labi uzsūc dažādas smaržas un smakas. Bambusa tapetes ir diezgan netradicionāls risinājums, bet labi der interjeriem, kas ieturēti Austrumu noskaņās. Tās ir ekoloģiskas un vizuāli mierīgas, izturīgas pret mehāniskiem bojājumiem un saules stariem, viegli kopjamas. Savukārt šo tapešu vājā vieta – tās nedrīkst locīt, grūti izveidot nemanāmas salaidumvietas, un tās izmaksā dārgi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.