Foto: Timurs Subhankulovs

Tautiskā eksotika – ļoti gards pirmpiena sacepums 0

Sastāvdaļas – govs pirmpiens, piens, cukurs, vanilīna cukurs.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Mērcei – dzērvenes, sarkanās jāņogas, zemenes, cukurs, medus vai saldējums.

Pagatavošana.

Lai tiktu pie šā ēdiena, vajadzīgs pirmpiens – piens, ko govs dod tūlīt pēc teliņa piedzimšanas. Pirmpienu un pienu proporcijā aptuveni 1:1 lej karstumizturīgā traukā. Pieber cukuru un vaniļas cukuru un uz nepilnu stundu liek cepties krāsnī, vērojot, lai virspuse neapdeg. Kad virsma ir dzeltenbrūna, uzliek vāku un turpina vēl brīdi karsēt. Kad ēdiens gatavs, pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar dzērveņu, sarkano jāņogu vai zemeņu mērci, medu vai saldējumu. Rotā ar piparmētru lapiņām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.