Praktiski
Receptes

Tautiskā eksotika – ļoti gards pirmpiena sacepums0

Foto: Timurs Subhankulovs

Sastāvdaļas – govs pirmpiens, piens, cukurs, vanilīna cukurs.

Mērcei – dzērvenes, sarkanās jāņogas, zemenes, cukurs, medus vai saldējums.

Pagatavošana.

Lai tiktu pie šā ēdiena, vajadzīgs pirmpiens – piens, ko govs dod tūlīt pēc teliņa piedzimšanas. Pirmpienu un pienu proporcijā aptuveni 1:1 lej karstumizturīgā traukā. Pieber cukuru un vaniļas cukuru un uz nepilnu stundu liek cepties krāsnī, vērojot, lai virspuse neapdeg. Kad virsma ir dzeltenbrūna, uzliek vāku un turpina vēl brīdi karsēt. Kad ēdiens gatavs, pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar dzērveņu, sarkano jāņogu vai zemeņu mērci, medu vai saldējumu. Rotā ar piparmētru lapiņām.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

LA
LA.LV
Veselam
“Jā, Covid-19 ir bīstams, bet tas ir pārspīlēts,” uzskata Apinis 38
11 stundas
IF
Imants Frederiks Ozols
Pasaulē
“Tas ir rets notikums!” Otrdien Latvijā ieradīsies Francijas prezidents Makrons kopā ar kundzi Brižitu
5 stundas
EL
Egils Līcītis
Latvijā
“Uhaņā saražotais draņķis ir izrādījies no aplam izturīga materiāla taisīts.” Egila Līcīša feļetons 2
4 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
“Kāpēc lai es kaut ko tādu ēstu?” Skolēni izbrāķē savdabīgās brīvpusdienu pārtikas pakas
1 stunda
LA
LA.LV
Pasaulē
Nepamodās no narkozes: zobārsta krēslā nomirst deviņus gadus veca meitenīte 3
9 stundas