Foto – Aija Geida

Tomātu mērce ar turku zirņiem 0

Latvijā tomātu mērci gatavojam vienkārši, sajaucot pastu ar ūdeni vai apcepot un caur sietu izberžot svaigus tomātus. Citviet pasaulē saimnieces šai ēdiena piedevai pieiet radošāk. Kāpēc mums nepamēģināt?

Reklāma
Reklāma
“Pirmo reizi pa 10 gadiem redzu…” Cilvēki pamatīgi izbrīnīti par redzēto lielveikalā
Kas tas par jaunu vīrusu plosās Latvijā? Slimnieki atklāj nesaprotamos simptomus
TV24
Kas notiktu, ja notriektu Krievijas iznīcinātājus, kas neatļauti atradušies Igaunijas gaisa telpā? Slaidiņš brīdina, ka nekas labs
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 150 g vārītu turku zirņu
• 400 g tomātu gabaliņu savā sulā
• Sīpols
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• ½ tējkarotes rīvēta svaiga ingvera
• ⅓ tējkarotes kurkumas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• 1,5 ēdamkarotes cukura
• ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Sīpolu smalki sakapā un kopā ar garšvielām apcep eļļā. Tad pieliek vārītus turku zirņus (pirms vārīšanas tos izmērcē) un cep 3–5 minūtes. Pievieno tomātu gabaliņus, sāli un cukuru. Mazliet apcep un izslēdz uguni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasniedz ar vārītiem griķiem, prosu vai kvinoju.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.