Praktiski
Receptes

Topinambūra, kāļa un selerijas krēmzupa ar vistu0

Foto: Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
300 g topinambūra
2 kāļi
vidēja selerijas sakne
2 saujas vārītu pupiņu (var būt dažādas)
4 ķiploka daiviņas
100 ml saldā krējuma
2 vistas šķiņķi
Provansas garšvielas
tējkarote citrona sulas
tējkarote cukura
sāls
apcepšanai ēdamkarote sviesta

Pagatavošana
No vistas gaļas un garšvielām izvāra buljonu. Vāra tā, lai sanāk apmēram 1,5 litri.

Saknes nomizo, sagriež. Katliņā uzkarsē sviestu, apcep ķiplokus un saknītes, visu pārlej ar buljonu, liek vārīties. Pievieno cukuru, sāli un citrona sulu, lai selerijai un topinambūram piešķirtu spilgtāku garšu. Kad dārzeņi mīksti, visu sablendē, pievieno saldo krējumu.

Krēmzupu lej šķīvjos, pārliek saplucinātus vistas gabaliņus un pupiņas.

Var izmantot jau iepriekš sagatavotu buljonu, arī dārzeņu. Saldā krējuma vietā labi iederas tā dēvētais baltais sviests, pietiek ar 2 ēdamkarotēm. Pupiņas var izmantot arī konservētas, labāk tumšās – tās krāsaini papildina gaišo krēmzupu.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Sirsnīgs stāsts: visu dzīvi tika turēts īsā ķēdē un pusbadā – adoptēts dziesmas “Mans suns ir letiņš” varoņa Tabo “brālis”
2 dienas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Gaileņu uznāciens: 7 gardas un interesantas receptes ar šīm meža veltēm
2 dienas
AO
Andris Ozoliņš
Praktiski
Kā no mājas sienas vai žoga notīrīt “ielu mākslinieku” atstāto grafiti zīmējumu? 2
2 dienas

Lasītākie

ML
Māra Libeka
Latvijā
Patiesība par Valsts prezidenta ģimeni, pilsonību un izglītību. Egils Levits atbild uz “Latvijas Avīzes” jautājumiem 16
Intervija 8 stundas
VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
“Īsti svētki” Latvijā – 1940 jeb meli, kas nāk no “augstā gala”. Krievijas dezinfomācijas apskats 1
4 stundas
IP
Ilze Pētersone
Kultūra
“Es labāk jūtos Latvijā. Mājas ir mājas, un te tās ir.” Norvēģijā dzīvojošā latviešu kinorežisore Ilze Burkovska-Jakobsena
Intervija 18 stundas
LE
LETA
Latvijā
Ģenerālprokurors Stukāns: Fakts, ka prokuroriem lietvedība ir vairāki simti lietu, nenorāda patieso to noslodzi
1 stunda
LA
LA.LV
Ekonomika
FOTO: Pēdējo reizi iespēja ieskatīties Preses nama telpās pirms būvdarbu sākšanas
36 minūtes