Praktiski
Receptes

Topinambūra, kāļa un selerijas krēmzupa ar vistu0

Foto: Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
300 g topinambūra
2 kāļi
vidēja selerijas sakne
2 saujas vārītu pupiņu (var būt dažādas)
4 ķiploka daiviņas
100 ml saldā krējuma
2 vistas šķiņķi
Provansas garšvielas
tējkarote citrona sulas
tējkarote cukura
sāls
apcepšanai ēdamkarote sviesta

Pagatavošana
No vistas gaļas un garšvielām izvāra buljonu. Vāra tā, lai sanāk apmēram 1,5 litri.

Saknes nomizo, sagriež. Katliņā uzkarsē sviestu, apcep ķiplokus un saknītes, visu pārlej ar buljonu, liek vārīties. Pievieno cukuru, sāli un citrona sulu, lai selerijai un topinambūram piešķirtu spilgtāku garšu. Kad dārzeņi mīksti, visu sablendē, pievieno saldo krējumu.

Krēmzupu lej šķīvjos, pārliek saplucinātus vistas gabaliņus un pupiņas.

Var izmantot jau iepriekš sagatavotu buljonu, arī dārzeņu. Saldā krējuma vietā labi iederas tā dēvētais baltais sviests, pietiek ar 2 ēdamkarotēm. Pupiņas var izmantot arī konservētas, labāk tumšās – tās krāsaini papildina gaišo krēmzupu.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

DJ
DIĀNA JANCE
Kultūra
“Man liekas, ka dzīvojam idilles stūrītī.” Saruna ar Jāņa Baltvilka balvas ieguvēju grāmatu mākslā Loti Vilmu Vītiņu
Intervija 10 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
“Tur tāds mazs rokfestivāls!” Viktora Coja fani piemin 30. gadadienu kopš mūziķa bojā ejas Latvijā
47 minūtes
LA
LA.LV
Kultūra
Cilvēki atvadās no mūžībā aizgājušā rakstnieka un publicista Artūra Snipa
3 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Uz Liepājas šosejas notikusi smaga avārija
2 stundas
JAROSLAVS ŠAREKS
Pasaulē
Ļaunuma impērijas sakāve. Sāsts par vienu no izšķirošajiem notikumiem Eiropas un pasaules vēsturē
4 stundas