Foto – Anda Krauze

Tornītis ar zemenēm un biezpiena sieriņu 0

Sastāvdaļas
• tostermaize
• upeņu sīrups
• biezpiena sieriņš ar vaniļas garšu
• lielogu krūmmellenes
• piparmētras lapiņas
• zemenes
• avenes

Reklāma
Reklāma
Katastrofa ir tuvu: Ukraina rekordlielā ātrumā iznīcina Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcas – 12 dienās apturētas piecas
Veselam
Veselīgai zarnu darbībai: 9 dzērieni, kas stiprina mikrobiomu un uzlabo gremošanu
Eiropieši pirmdien sēdēs aiz durvīm – situācija draudīga; Tramps dod mājienu, kurā pusē nostājies 122
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
No tostermaizes ar metāla formiņu izspiež apaļas ripiņas un iemērc upeņu sīrupā (tā vietā var izmantot arī zemeņu, jāņogu vai ķiršu sīrupu), lai maize iegūst nokrāsu un garšu. Tad veido kārtojumu, starp maizes ripiņām, kas piesūcinātas ar sīrupu, liekot vaniļas krēmu (biezpiena sieriņš+svaigais siers rikota). To uzspiež, izmantojot konditorejas maisiņu, bet, ja tā nav, uzklāj ar karoti. Uz krēma liek ripiņās sagrieztas ogas (zemenes un lielogu krūmmellenes). Virsējo kārto rotā ar avenēm, mellenēm un zemenēm.

Maizes vietā var izmantot mazas pankūciņas un kārtot tornītī, pa vidu liekot krēmu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.