Publicitātes foto

Trīs gardu mājās sieto Jāņu sieru receptes 0

Gardākais siers – Lakstīgalu ielas Jāņu siers

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas
Publicitātes foto

Pašu cepti pīrāgi, marinēta gaļa, mazsālīti gurķīši – gatavošanas idejas Līgo galdam nav tālu jāmeklē. Taču svētku galda karalis neapšaubāmi ir Jāņu siers – veikalā iegādāts vai pašu siets. Nupat kā notikušajā Rimi siera mantojuma meklējumu finālā Rimi gardēži kopā ar siera vecmeistarēm noteica gardākās mājās sieto sieru receptes no visas Latvijas, un aicina tās izmēģināt ikvienam. Tostarp ir gan gardākais siers kā deserts un kā pamatēdiens, gan Jāņu siers, kas lieliski sader kopā ar vīnu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gardākā mājās sietā Jāņu siera konkursa uzvarētājas godu ieguva ķekavnieces Edītes Jurjānes recepte, kurā izmantotas pašas dārzā audzētas garšvielas. Viņas sietais Lakstīgalu ielas Jāņu siers tika atzīts arī par labāko sieru kā pamatēdienu, ko var grillēt, cept un pasniegt kopā ar dažādām piedevām.

Sastāvdaļas:
• Piens – 5 litri
• Olas – 5 gab.
• Biezpiens – 800 g
• Rūgušpiens – 1 litrs
• Sviests – 100 g
• Nedaudz citronu sula
• Ķimenes
• Baziliks
• Dilles
• Sāls

5 litrus piena karsē, tad pievieno biezpienu, rūgušpienu un citronu sulu. Kad sarec, notecina sietā uz mitras marlītes. Liek atpakaļ katlā, pievieno sakultas olas, sāli, sviestu, ķimenes, dilles, baziliku. Lēni karsē, maisa ar koka karoti līdz masa kļūst sierīga. Tad liek uz dēlīša, kas apklāts ar marli, ietin, nopresē un atdzesē.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.