Publicitātes foto

Trīs vienkārši un ātri mafinu pasniegšanas veidi 0

Kad atlicis maz laika un vēlies draugus pārsteigt mazliet krāsaināk, kā arī radīt svētku sajūtu, lielu lomu spēlē ēdiena noformējums un galda klājums. Svarīgi ir ne tikai tas, ko pagatavo, bet arī – kā pasniedz. Tradicionālie mafini ļauj palutināt savu, ģimenes un ciemiņu vēderus, kā arī baudīt cienastu vizuāli. Jūlija Ekkerte, raidījuma Māmiņu klubs vadītāja, un “Dobeles dzirnavnieks” piedāvā trīs vienkāršus un ātrus veidus, kā gardi un glīti pagatavot un pasniegt šo pāris gadsimtu senās amerikāņu un angļu izcelsmes gardumu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

“Svarīgākais mafinu pagatavošanā ir labs garastāvoklis. Tas ir vesels process un rituāls, kura noslēgumā kopīgi var baudīt pagatavoto ar gardu, sezonai atbilstošu dzērienu. Mafinu pagatavošanai ieteicams izmantot sezonas ogas un augļus. Lai mafini sanāktu krāsaini, var izmantot dažādas sukādes, piemēram, cidoniju, melleņu, rabarberu vai dzērveņu,” atklāj J. Ekkerte. “Atšķirībā no kēksu vai mazo kūciņu (cupcakes) mīklas īstie mafini ir pufīgi un ar kraukšķīgu kārtiņu. Savukārt vidus tiem ir mīksts un sulīgs.”

Publicitātes foto
CITI ŠOBRĪD LASA

Šokolādes mafini ar ķiršiem
Pagatavo mafinus no Dobeles dzirnavnieka šokolādes mafinu maisījuma. Piepildi 9-10 papīra mafinu trauciņos mīklu, katrā no tiem iemet 1-3 žāvētus, kompota vai svaigus ķiršus bez kauliņiem. Pasniedz ar svaigiem vai atlaidinātiem saldētajiem ķiršiem atsevišķā trauciņā. Vislabāk šie mafini garšo silti ar vieglu, vēsu piena-melleņu smūtiju, ko pagatavo, sablendējot pāris saujas melleņu ar pienu.

Mafinus papildus vari dekorēt ar piparmētras lapiņu un pūdercukuru.

Atsvaidzinošie aprikožu mafini
Pagatavo mafinus no Dobeles dzirnavnieka klasiskā mafinu maisījuma. Piepildi 9-10 papīra trauciņos mīklu, sagriez smalkos gabaliņos žāvētas aprikozes un pēc izjūtas saber tās piepildītajos trauciņos. Kad mafini izcepušies, pasniedz tos ar vaniļas vai plombīra saldējumu un zemenēm vai atdzesētu dažādu ziedu tēju.
Vislabāk mafini izskatīties, ja pasniegsi tos uz atsevišķas paplātes vai koka dēlīša.

Publicitātes foto

Melleņu klasika
Pagatavo mafinus no Dobeles dzirnavnieka klasiskā mafinu maisījuma. Piepildi 9-10 papīra trauciņos mīklu, saber tajos svaigas mellenes pēc savas patikas. Kad mafini gatavi, pasniedz tos ar īstu, karstu kakao un mazajiem zefīriņiem (marshmallows) vai piena-melleņu smūtiju.
Pasniedz mafinus uz lina vai rupja auduma salvetēm, gaiša šķīvja vai koka dēlīša, uz kura uzbērtas mellenes.

Ņem vērā! Jo vairāk mīklas ieliksi formiņā vai veidnē, jo apjomīgāki, pufīgāki, apetītelīgāki būs mafini. Ja gribi lielus un apaļus – piepildi formiņu līdz formiņas augšai. No viena 450 g maisījuma sanāks 12 vidēja izmēra mafini vai 8-10 liela izmēra mafini.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.