Tritikāles kēksiņi ar āboliem 0

Nepieciešams (12 – 15 kēksiņiem): 3 olas, 130 g sviesta, 180 g tumšā cukura, 100 ml piena vai saldā krējuma, 280 g tritikāles pilngraudu miltu, 2 tējkarotes cepamā pulvera, kanēlis vai vaniļa pēc izvēles, 1 liels skābs ābols (nomizots un sagriezts nelielos gabaliņos), 150 g brūkleņu.

Reklāma
Reklāma

 

Kā pagatavot?

Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 33
Lasīt citas ziņas

Cepeškrāsni noregulē uz +200…+220 °C. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pievieno olas un turpina putot, pievieno pienu un saputo viendabīgā masā. Pievieno miltus un cepamo pulveri, kā arī kanēli vai vaniļu, ātri, bet rūpīgi sajauc. Mīklā iejauc ābolus un brūklenes. Pilda nelielās kēksa formiņās un cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. Kēksiņi ir gatavi, kad tajos iedurts koka irbulītis paliek sauss, bez mīklas.