Foto – VidaPress

Panākumi iedvesmo. Producenti Deivids Beniofs un D. B. Vaiss turpina iedzīvināt “21. gadsimta dižāko sāgu”, ik pavasari laižot klajā nākamās desmit epizodes. 0

Pat nemēģināšu pārstāstīt sižetu. Ne velti Mārtina pirmās grāmatas sākumā ir uzzīmēta karte, kas palīdz orientēties viņa uzburtās pasaules ģeogrāfijā, bet beigās ir pielikums, kur uz divdesmit lappusēm doti desmit dinastiju jeb namu pārstāvju vārdi un ģenealoģija.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
Lasīt citas ziņas

Svarīgākais, kas jāzina: lai arī darbība risinās fantāzijas pasaulē, cilvēki tajā skumst, jūt sāpes un prieku, alkst, šaubās, kļūdās, nodod un tiek nodoti, mīl un grib būt mīlēti. Gluži tāpat kā mēs viņi risina problēmas, kur burvestības nelīdz. Kā saka pats sāgas autors: cilvēces vēstures stindzinošākās lappuses rakstījuši nevis orki vai tumšie bruņinieki, bet cilvēki paši. Tāpēc ārēji viņa radītā pasaule daudzējādā ziņā līdzinās viduslaiku Eiropai, kur vairākas ietekmīgas dzimtas cīnās par Dzelzs troni un Septiņu karaļnamu apvienošanu, bet maģija un burvestības vien papildina politiskās intrigas un grandiozu kauju skatus.

Vēl jāpiebilst, ka jaunās sezonas sižeta pavērsienus nezina pat viskaismīgākie Mārtina sāgas fani, jo seriālā iedzīvinātie notikumi atainoti vēl neizdotās grāmatās “Ziemas vēji” un “Sapnis par pavasari”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pie jaunās sezonas septiņu filmu režijas ir strādājuši Džeremijs Podesva, Marks Mailods, Mets Šakmans un Alans Teilors. Lomās Kits Haringtons, Emīlija Klārka, Pīters Dinklidžs, Nikolajs Kasters-Valdaus, Līne Hīdija, Eidens Gillens, Lians Kanningems, Sofija Tērnere, Meisija Viljamsa, Karisa van Hūtena, Natālija Emanuēla, Indira Varma, Alfijs Alens, Gvendolīna Kristija, Džons Bredlijs, Īzaks Hempsteds-Raits, Elija Kendrika, Hana Mirreja, Džeroms Flins, Konleta Hila, Rorijs Makeins, Iens Glens. Epizodēs filmējies arī britu dziedātājs Eds Šīrans un amerikāņu smagā metāla grupas “Mastodon” ģitārists un solists Brents Hinds.

Septītās sezonas filmas uzņemtas ASV, Britānijā, Horvātijā, Islandē, Maltā, Marokā, Kanādā, Spānijā.

Līdz šim katras sezonas pirmizrāde notika martā vai aprīlī, šī ir pirmā, kad nācās gaidīt līdz jūlijam, jo daudzu epizožu filmēšanai bija nepieciešams drūms un tumšs laiks ar sniegputeņiem un vētrām. Iemesls – Mārtina pasaulē iestājusies ziema. Skarbākais gadalaiks, kas var ilgt pat cilvēka mūžu. Tomēr arī tas vēl nav viss. Nakts Karalis un Baltie gājēji – kā izrādās – nav tikai mitoloģiski tēli…

Asins un sviedru smārds, sniegs un vējš, bruņu un zobenu šķindoņa, kažokādu švīksti un stindzinoša elpa pakausī.

Ja visi būs miruši, kāda nozīme tam, kura ģindenis sēdēs Dzelzs tronī. Vai karaļnami, kas gadsimtiem cīnījušies par varu, spēs apvienoties cīņai pret kopīgu ienaidnieku?

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.