Foto-Aija Geida

Turku zirņu maisījums ar makaroniem un tomātiem 0

Sastāvdaļas
• 400 g spageti vai citu makaronu
• 240 g konservētu turku zirņu
• 240 g tomātu gabaliņu savā sulā
• 100 ml saldā krējuma
• 75 g labi kūstoša siera
• Ķiploka daiviņa
• Ēdamkarote cukura
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• 4 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (rukola, pētersīļi, mizuna)
• Tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Katlā uzvāra divus litrus ūdens, pievieno makaronus un pāris ēdamkarotes augu eļļas, lai makaroni nesalīp. Kad izvārīti mīksti, nokāš un liek atpakaļ katlā. Pievieno turku zirņus, tomātus, saldo krējumu, sakapātu ķiploka daiviņu, sāli, maltus melnos piparus un cukuru. Maisot uzkarsē.

Kad noņem no uguns, pieber rīvētu sieru, zaļumus un vēlreiz samaisa. Pasniedz ar salātiem. Ātri pagatavojamas, sātīgas vakariņas.

CITI ŠOBRĪD LASA

UZZIŅA
• Visizplatītākie ir gaišie turku zirņi, bet reizēm veikalu plauktos var atrast arī tumši brūnos, kas ir mazāki un garšo nedaudz citādi.
• Pirms vārīšanas turku zirņi jāmērcē aukstā ūdenī – gaišie astoņas stundas, tumšie 12 stundas.
• No turku zirņu miltiem izdodas gardi mafini, cepumi un pat biskvīts. Arī humosu gatavo tieši no šiem pākšaugiem.
• Auna zirņu olbaltumvielu sastāvs ir nedaudz līdzīgs dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielām, jo aminoskābes ir līdzīgās proporcijās, tāpēc šos pākšaugus iecienījuši veģetārieši un vegāni.
• Turku zirņi mūsu veikalu plauktos atceļojuši lielākoties no Indijas, Turcijas, Pakistānas un Meksikas.
• Latvijā ieved dažādas kvalitātes baltos turku zirņus, piemēram, mazajiem, neviendabīgajiem, gludajiem nav patīkamās saldenās garšas kā īstajiem, lielajiem, krokotajiem zirņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.