Foto-Aija Geida

Turku zirņu sautējums ar spinātiem 8

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Kokteilis
2026. gada upuri: šīs zodiaka zīmes saņems skarbu mācību no likteņa
Eiropa ir brīdināta! Krievijas “Pastardienas radio” pārraida 15 šifrētus ziņojumus; pieminēta arī Latvija 90
Apstiprināts galējais prāmja “Estonia” katastrofas cēlonis. Tas ir negaidīts 24
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 240 izvārītu vai konservētu turku zirņu
• 2 ķiploka daiviņas
• 600 g spinātu lapu
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 3 ēdamkarotes saldā krējuma
• ½ tējkarotes ķimeņu
• 1 tējkarote paprikas pulvera
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• 1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Ķiplokus smalki sakapā. Spinātu lapiņas nomazgā, nosusina un sagriež smalkāk. Pannā uzkarsētā eļļā 30 sekundēs apcep ķimenes, maltus melnos piparus un paprikas pulveri. Pievieno turku zirņus, ķiplokus un nedaudz apcep. Pieliek spinātu lapiņas un saldo krējumu, samaisa un pasutina 3–4 minūtes. Pasniedz ar sutinātiem dārzeņiem un salātiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.