Foto-Shutterstock

Veikalos radiatoru piedāvājums ir gana plašs – pieejami dažādi materiāli, pieslēguma veidi, jauda, izmēri un pat krāsa. Tāpēc der ielāgot dažas pamatlietas. 0

Radiatoru izvēle lielā mērā atkarīga no apkures veida – mājām ar gāzes vai granulu apkures katlu var izvēlēties konvektorus, savukārt privātmājām, kuras kurina ar malku, briketēm vai oglēm, labi derēs čugunnieki. Kaut gan, protams, arī daudzdzīvokļu mājās var izvēlēties čuguna radiatorus, kuri tāpat kā tērauda radiatori pasūtāmi dažādos toņos.

Reklāma
Reklāma
Krievijas diktators Putins ir gatavs veikt nelielu militāru operāciju pret kādu no Baltijas valstīm
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
Lasīt citas ziņas

Daudzdzīvokļu namu radiatoram jāatbilst 9-10 atmosfēru spiedienam, privātmājās var pietikt arī tikai ar 6-8 atmosfērām. Spiediens nosaka ierīces drošumu – jo lielāks rādītājs, jo drošāka ierīce.

Vēl viens tehniskais rādītājs – radiatora jauda. Tomēr tās izvēli labāk atstāt speciālista ziņā, kas, ņemot vērā ēkas veidu, telpas, logu un palodžu izmēru, izvēlēsies vispiemērotāko risinājumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Parasti radiatori atrodas pie logiem zem palodzēm, bet ir nopērkami arī dizaina radiatori, ko stiprina vertikāli pie sienas kā dekoratīvu elementu, kā arī konvektori, ko iebūvē grīdā. Saimniekiem tomēr vajadzētu zināt, ka ap radiatoriem, kas atrodas zem palodzēm, jāierēķina pietiekami daudz brīvas vietas gaisa cirkulācijai (ne vienmēr būs tā – jo lielāks radiators, jo labāk; ja nepareiza gaisa cirkulācija, temperatūra telpā var pazemināties par 10-15%). Līdz grīdai vēlams atstāt 7-10 cm, līdz sienai 3-5 cm, bet līdz palodzei 10-15 cm. Jārēķinās, ka dārgāk izmaksā radiatori ar pieslēgumu no apakšas, nevis no sāniem, jo pieslēgšanai nepieciešamas papildu detaļas un arī pats radiators izmaksā nedaudz dārgāk.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.