Foto: Aija Geida

Upeņu ievārījums ar aprikozēm un balzamu 0

Sastāvdaļas
• 0,5 kg upeņu
• 1 kg aprikožu
• 100 ml Melnā balzama
• 750 g ievārījuma cukura

Reklāma
Reklāma
Tu pati sev pieliec klāt gadus! 8 ieradumi, kas liek sievietēm novecot ātrāk 13
Kokteilis
“Tas ir pieņemams 20 gados, ne jau 44!” Magone, ienākot kavaliera dzīvoklī, paliek mēma
“Es esmu tev līdzās…” 5 pazīmes, ka tavi mīļie no aizsaules joprojām ir tuvumā un sargā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Upenes noskalo, notecina sietiņā un noņem kātiņus, izlasa gružus. Aprikozes nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, sagriež gabaliņos. Upenes ber katlā, pievieno ievārījuma cukuru un vāra 5 minūtes. Tad pievieno aprikozes un turpina vārīt vēl 10 minūtes. Noputo. Kad katls noņemts no uguns, pievieno balzamu. Izmaisa un uzreiz karstu lej tīrās burciņās. Upenes ar aprikozēm un balzamu kopā veido brīnišķīgu garšas ansambli.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.