Foto: Aija Geida

Upeņu kēksiņi 0

Sastāvdaļas
• 400 g saldētu upeņu ogu
• 320 g kviešu miltu
• 180 ml piena
• 175 g cukura
• 110 g sviesta
• 60 ml skābā krējuma
• 2 lielas olas
• 1,5 ēdamkarotes rīvētas citrona miziņas
• ēdamkarote cepamā pulvera
• tējkarote vaniļas ekstrakta
• pūdercukurs pārkaisīšanai

Reklāma
Reklāma
Kalpos teju mūžīgi: vācu eksperti nosaukuši 12 uzticamākos auto modeļus ar 200 000 km nobraukumu
“Ja uzbrukums Baltijas valstīm notiks, tad tagad, tuvāko mēnešu laikā,” uzskata Jurģis Liepnieks
Kokteilis
Visi viņi “redzējuši” vienu un to pašu! Kādas nepatikšanas 2025. gada beigām sola pasaulslavenu praviešu vīzijas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Bļodā ieliek mīkstu sviestu, pievieno cukuru un kuļ ar mikseri, līdz masa kļūst gaisīga un gaišāka. Pievieno olas un vaniļas ekstraktu un turpina kult 2–3 minūtes. Pievieno rīvētu citrona miziņu, skābo krējumu, pienu un rūpīgi samaisa. Atsevišķā traukā sajauc kviešu miltus un cepamo pulveri. Savieno abas masas un izmaisa. Pievieno neatkausētas saldētas upenes un iemaisa mīklā. Liek mafinu trauciņos 2/3 no tilpuma un cep 190 °C 20–30 minūtes. Ļauj atdzist un izņem no cepamajiem trauciņiem. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.