
Foto: Fotolia
Upeņu mērcīte desertiem, saldējumam 0
Sastāvdaļas
• 400 g upeņu
• 100 g cukura
• 100 ml ūdens
• Ēdamkarote vaniļas cukura
Reklāma
Reklāma
Vēstījums no viņpasaules: 12 veidi kā gari cenšas ar jums sazināties
Augsts asinsspiediens? 9 augi un garšvielas, kas dabiski palīdz to mazināt
12 lietas, ko sievietes slepeni dara, bet nekad to neatzīst
4
Pagatavošana.
Upenes ieber katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra uz mazas uguns, līdz mīkstas. Tad pieliek cukuru un vaniļas cukuru, uzvāra un sablendē. Atdzesētu pārlej saldējumam. Labi garšo ar karameļu un šokolādes saldējumu.
!!! Upeņu mērci var arī nevārīt, bet tad tā jāizlieto tajā pašā dienā, jo mērce ļoti sarec un kļūst graudaina.