
Foto: Fotolia
Upeņu mērcīte desertiem, saldējumam 0
Sastāvdaļas
• 400 g upeņu
• 100 g cukura
• 100 ml ūdens
• Ēdamkarote vaniļas cukura
Reklāma
Reklāma
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā
134
Brīdina par iespējamu katastrofu: Eiropu klusi iekaro “supermonstru” armija, kas posta ceļus un elektroapgādi
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
Pagatavošana.
Upenes ieber katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra uz mazas uguns, līdz mīkstas. Tad pieliek cukuru un vaniļas cukuru, uzvāra un sablendē. Atdzesētu pārlej saldējumam. Labi garšo ar karameļu un šokolādes saldējumu.
!!! Upeņu mērci var arī nevārīt, bet tad tā jāizlieto tajā pašā dienā, jo mērce ļoti sarec un kļūst graudaina.