
Foto: Fotolia
Upeņu mērcīte desertiem, saldējumam 0
Sastāvdaļas
• 400 g upeņu
• 100 g cukura
• 100 ml ūdens
• Ēdamkarote vaniļas cukura
Reklāma
Reklāma
Šīs četras zodiaka zīmes atgūstas no grūtajiem laikiem: tās drīz tiks vaļā no savas “melnās svītras”
Vanga izteikusi draudīgas prognozes 2026. gadam: viens no notikuma datumiem jau ir zināms
“Latvijai tuvojas…” Alvis Hermanis izsaka mīklainu paziņojumu, radot satraukumu sabiedrībā
Pagatavošana.
Upenes ieber katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra uz mazas uguns, līdz mīkstas. Tad pieliek cukuru un vaniļas cukuru, uzvāra un sablendē. Atdzesētu pārlej saldējumam. Labi garšo ar karameļu un šokolādes saldējumu.
!!! Upeņu mērci var arī nevārīt, bet tad tā jāizlieto tajā pašā dienā, jo mērce ļoti sarec un kļūst graudaina.