Foto-vkuslandia/Shutterstock

Uz uguns ceptas kartupeļu šķēlītes 0

Sastāvdaļas
8 lieli iegareni kartupeļi
150 g kūpināta cauraudzīša
4 ēdamkarotes augu eļļas
tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kartupeļus rūpīgi nomazgā un sagriež 6–8 mm biezās šķēlēs. Kūpinātu gaļu sagriež kubiņos (mazākos nekā kartupeļu šķēlītes). Uz metāla garajiem šašliku iesmiem ver kartupeļu šķēles, tām pa vidu saliek kūpināto gaļu. Apsmidzina ar eļļu, pārkaisa sāli un cep uz oglēm (bet ne atklātas liesmas), kamēr kartupeļi mīksti. Svarīgi nepieļaut degšanu, kas sākas no tauku tecēšanas uz oglēm. Kūpinātā gaļa cepoties dod kartupeļiem taukvielas, lai tie ātri kļūtu mīksti, un piešķir patīkamu aromātu un garšu. Lai kartupeļi nebūtu sausi, tos atkārtoti apsmidzina ar eļļu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.