Foto – Shutterstock

Mahinācijas glītā 
iepakojumā 3

Latvijā dzīvo vesela nelaimīgu sieviešu armija, kuru partneri ir nodzērušies, gājuši bojā auto avārijās utt. Ja vientuļas sievietes dzīvē pēkšņi parādās vīrietis, kurš viņu ir gatavs nēsāt uz rokām, sieviete kļūst kā “cērpama aita”. Katram no mums gribas izveidot laimīgas attiecības. Bet pikapera mērķis nav palikt ilgstošās attiecībās, līdz “nāve mūs šķirs”. Viņa mērķis ir izmantot upuri un pēc tam meklēt nākamo. Bet sievieti, kura atklājusi sava partnera patiesos nolūkus, pārņem smaga vilšanās un zaudējuma sajūta. Arī iet uz policiju, lai sūdzētos par materiālajiem zaudējumiem, nav jēgas, jo ko gan stāstīt?! To, ka pati labprātīgi dāvināja dārgas dāvanas vai pēc šķiršanās, dalot īpašumu, cieta krahu?! Tiesa, smagos gadījumos palīdzēt, iespējams, var labs advokāts.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

– Par pikaperiem kļūst vīrieši ar narcistiskām nosliecēm, aukstasinīgi aprēķinātāji, kuriem emocijas ir noglabātas ļoti dziļi. Jānotiek kaut kam ļoti radikālam, lai pikapers par nodarīto izjustu vainas apziņu, piemēram, varētu gadīties, ka viņš iemīlas sievietē, kuru nolēmis izmantot, un viņa viņu pamet. Šādu spēcīgu emocionālu notikumu ietekmēts viņš patiešām varētu sākt domāt par to, ko ir nodarījis citiem. Visticamāk, ka ātrāk vai vēlāk jebkuram pikaperam pienāk brīdis, kad viņš saņem spēcīgu emocionālu triecienu, – stāsta Inese Putniece.

Savu panāk, 
apčakarējot otru cilvēku

Seksologs, psihoterapeits DAINIS BALODIS: – Manipulēt ar otra cilvēka prātu – tas patiešām ir iespējams. Ne ar pilnīgi visiem cilvēkiem, bet ar ļoti daudziem. Īpaši, ja ir zināms skaidrs mērķis, ko ar to vēlas sasniegt. Pikaperi manipulē ar cilvēkiem, radot cerības. Ja kāds attiecībās nav laimīgs, viņu patiešām var diezgan veikli apmānīt. Patiesībā ar jebkuru no mums var manipulēt, ja vien esam tam gatavi. Ir daudz dzirdēts par hipnozes, kā arī citām metodēm, ar kurām līdzīgi kā ar neirolingvistisko programmēšanu, izslēdzot loģiku, var pārtvert un kontrolēt otra cilvēka apziņu. Arī mediji taču manipulē ar sabiedrības apziņu. Vienīgā atšķirība ir tāda, ka manipulācijai lielākoties ir ilgtermiņa iedarbība, bet pikaperu darbībai – vien īslaicīgs rezultāts. Manipulējot ar otru cilvēku, attiecību jomā nevar iegūt ilgtermiņa rezultātu. Pastāvīgas, stabilas, labas attiecības šādi noteikti nevar izveidot.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pat tad, ja pikaperam neizdodas no sievietes iegūt materiālus labumus, viņa rīcība ir tīra krāpšana. Grūti saprast, kāpēc šiem cilvēkiem tas ir vajadzīgs. Kāpēc viņiem jādara viss iespējamais, lai pēc iespējas ātrāk dabūtu sievieti gultā? Nu dabū viņš sievieti uz vienu nakti, bet drīz pēc tam “kāršu namiņš” sabrūk, jo sieviete, ar kuru manipulēts, ātri saprot lietas īsto būtību, teic seksologs.

Iespējams, manipulatoram pašam dzīvē kaut kā ļoti pietrūkst. Varbūt viņam ir problēmas būvēt cita veida attiecības ar sievietēm? Varbūt, pārgulējis ar kārtējo sievieti, pikapers ievelk savā blociņā ķeksīti? Domāšanas līmenis – es esmu tik neatvairāms, ka man nespēj atteikt neviena sieviete – varētu būt raksturīgs 14 līdz 16 gadus veciem pusaudžiem. Vīrietim pēc 30 gadu sliekšņa šāda rīcība vairs nav pieļaujama. Rodas jautājums – kas notiek šā vīrieša galvā? Iespējams, ka viņa vērtības sajūta ir ļoti šaubīga, un vienīgais veids, kā to paaugstināt, ir – pavedinot sievietes un pārguļot ar viņām. Varbūt, izmīlējis kārtējo sievieti, šis cilvēks jūtas kā alfa tēviņš? Šāds līmenis vairāk gan raksturīgs dzīvnieku pasaules pārstāvjiem, piemēram, mērkaķiem. Ja mēs dzīvotu primitīvā sabiedrībā – barā – un ja vīrietis kopš dzimšanas būtu alfa tēviņš, viņš patiešām, ja gribētu, varētu iegūt gandrīz jebkuru sievieti no šī bara. Bet pikaperi tādi nav, viņi speciāli mācās kursos, lai kaut nedaudz pietuvotos alfa tēviņa līmenim. Savu gribu viņi panāk, var teikt, apčakarējot otru cilvēku. Acīmredzot zemapziņā saprot – tādi, kādi ir, normālas attiecības viņi nespēj izveidot. Viņam vajag sievieti apmānīt, radot par sevi citu tēlu, un tikai tad ar partneri izveidosies kaut kādas attiecības. Ja tu esi normāls, pietiekami labs vīrietis un saproti, ka patīc sievietēm, kāpēc tas viss ir vajadzīgs? Manipulatori pazemo sievietes un, šādi rīkojoties, jūtas pārāki gan par sievietēm, gan par citiem vīriešiem. Bet tieksme pazemot otru cilvēku ir raksturīga tikai tiem, kas paši nejūtas pietiekami vērtīgi. Iespējams, šādas rīcības cēloņi ir meklējami šo vīriešu bērnībā, viņu attiecībās ar vecākiem, uzsver Dainis Balodis.

– Jāatzīst, pikaperu un viņiem līdzīgi domājošo dzīves filozofija ir aplama jau pašos pamatos. Ja vīrietim liekas, ka viņa dzīvē nekā laba nav, tad viņš sev vismaz rada ilūziju, ka neviena viņam nespēj atteikt. Runā, ka vīrieši stāsta pasakas par trīs lietām – medībām, makšķerēšanu un sievietēm. Lai uzzinātu, cik šajos stāstos ir patiesības, stāstītais jāizdala ar simts, īpaši jau tas, kas attiecas uz sievietēm, – teic seksologs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.