Vai alumīnija katls der ievārījumam? 0

“Vai zaptes var vārīt alumīnija katlā?” EDVĪNS KAMOLS RĪGAS NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Lasīt citas ziņas

Lai ievārījums būtu kvalitatīvs, nepieciešams katls ar biezām malām un apakšu, vislabāk, ja tas gatavots no nerūsējoša tērauda. Tāds labi uztur siltumu, ievārījums reti kad piedeg. Var vārīt arī emaljētajos, bet tiem parasti ir plānas sieniņas. Alumīnija katlā ievārījums ātri piedeg. Pat vissaldākajās ogās ir skābes, kas veicina nevēlamu ķīmisku reakciju ar šo metālu, turklāt ievārījuma garša atšķiras.

Ja nav citas izvēles, var gatavot ēdienu alumīnija traukos, bet nekādā gadījumā nevajadzētu tajos uzglabāt. Alumīnijam ir negatīva īpašība – pastāv risks, ka skābju, sārmu un sāļu ietekmē šādā traukā gatavots ēdiens var būt veselībai kaitīgs. Toties šis metāls ir viegls, lēts, labi vada siltumu un ilgi kalpo, tāpēc no tā joprojām ražo pannas un katlus. Mūsdienu tehnoloģijas ļauj alumīnijam izveidot, piemēram, keramisko vai pretpiedeguma pārklājumu, tādējādi pats metāls nenonāk tiešā saskarē ar pārtikas produktiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Alumīnija katli neder plītīm ar indukcijas virsmu, jo alumīnijs nav magnētisks materiāls.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.