Valriekstu kūka tiem, kas nelieto kviešu miltus 0

Sastāvdaļas – 1 glāze sasmalcinātu valriekstu kodolu, 80 g sviesta, 100 g cukura, 4 olas, ½ paciņa vaniļas cukura, sāls.

Reklāma
Reklāma
“Piedošanu, bet šis ir reāli smieklīgi!” Sieviete “Pepco” iegādājusies dēlam bikses, taču vien vēlāk pamanījusi, ka tām ir dīvains defekts 13
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Krēmam – 100 g sviesta, ½ bundža vārītā iebiezinātā krēma, 2 ēd. k. ruma, viskija vai brendija.

Pagatavošana.

1. Veido pamatu. Izkausē sviestu, lai tas paspētu atdzist (citādāk ar olām izveidos omleti). Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru, vaniļas cukuru. Tad ieputo arī izkausēto sviestu. Pievieno valriekstus.

2. Sāk karsēt krāsni līdz 180 °C.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Citā traukā līdz cietām putām sakuļ olu baltumus (neaizmirstam par sāls šķipsniņu, lai labāk kuļas). Šajā masā iecilā dzeltenumu-riekstu masu. Visu masu lej cepamformā (20-30 cm diametrs), kurā ieklāts cepampapīrs.

4. Cep 50-60 min, kamēr centrs nav pārāk mīksts (pārbauda ar sērkociņu).

5. Gatavo krēmu. Saputo mīkstu sviestu ar vārīto iebiezināto krēmu un alkoholu. Liek atdzesēties ledusskapī un smērē vienstāvīgo kūku, kad biskvīts atdzisis. Kūku labi nedaudz paturēt ledusskapī pirms pasniegšanas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.