Kad kaķenīte bija sadziedējusi rētas, Haralds viņai teica – turpmāk katru rītu dosimies pastaigās! Un tā abi staigā visus šos ilgos gadus. Pirmās trīs nedēļas gan viņi netika tālāk par kādu tūju Lielo kapu malā – Minna sēdēja pie tās un trīcēja. Tik liela un nedroša viņai šķita šī pasaule. Vēlāk, tikusi galā ar bailēm, droši devās pastaigās. 3

Saimnieks slavēt slavē Minnas gudrību. Kad Haralds un dūmakaini rudā kaķenīte parkā parādījās pirmās reizes, suņi, kuri te lielā skaitā pastaigājas kopā ar saimniekiem, centās viņus abus izspiest no šīs teritorijas. Kaķim jāguļ uz dīvāna, nevis jāvazājas pa parku! – pamācīja ne viens vien suņa saimnieks. Haralds norāda uz kādu riteņbraucēju, kura Lielajos kapos pavada laiku kopā ar savu neliela auguma šuneli. Kādudien suņu puika aprēja Minnu. Kaķu meitene par to apskaitās un iesita vaukšķētājam ar ķepu pa purniņu. Nākamajā tikšanās reizē suns atkal rēja uz Minnu. Tad kaķenīte uzklupa un skrāpēja suņu puikam. Sazin kā tas būtu beidzies, ja Haralds Minnu aiz pavadiņas nebūtu atrāvis nost. Tagad šis šunelis Minnu respektē. Ja abiem uz kādas taciņas gadās satikties, vaukšķētājs skatās uz otru pusi, izliekoties, ka Minnu vispār neredz.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Ilgo gadu laikā Haraldam un Minnai parkā uzradušies draugi. Kamēr ar saimnieku runājam, paslepus no aizmugures klāt zogas kovārnis. Putns zina – Haraldam līdzi vienmēr ir kāds cienasts. Kovārņi viņam nāk klāt tik tuvu, ka maizes gabaliņus no rokām dabū tieši knābī. Drīz kovārņi būs izperējuši mazuļus un izvedīs mums parādīt, par uzticības pilnajām attiecībām ar šiem putniem stāsta Haralds.

Pēc katras pastaigas saimnieks vai viņa kundze Marija Minnai īpaši šim nolūkam paredzētā vanniņā mazgā ķepas. Haralds mums rāda mobilajā telefonā saglabātu video par to, kā notiek šī procedūra. Minna pret pēdiņu slapināšanu un nosusināšanu dvielī ne tikai neprotestē, gluži pretēji – izskatās, viņai tas patīk. Kaķenītei arī ļoti patīk, ka ķemmē kažoku. Lai cik labi pret Minnu izturas Marija, par savu saimnieku kaķu dāma atzīst tikai un vienīgi Haraldu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Haralds Minnu slavē arī par tīrību un kārtību. Visu šo ilgo gadu laikā kaķu meitene dzīvoklī ne reizes nav sastrādājusi šmuci un nav arī neko saskrāpējusi vai saplēsusi. Nagus asina saimnieka norādītajā vietā uz speciālā paklājiņa.

Saimnieks Minnu nav īpaši dresējis, bet komandu “pie manis”, kaķenīte ir apguvusi ļoti labi. Kad Haralds izrunā šos vārdus, Minna tūdaļ ir klāt un pieglaužas vienā pusē pie kājas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.