Foto: Ilze Pētersone

Vareņiki ar kartupeļiem, biezpienu, ķiršiem 0

Gatavo mīklu. 1 – 1,2 kg miltu pievieno 4 olas, ēd. k. olīveļļas, tējk. sāls un 200 – 300 g ūdens. Mīca tik ilgi, kamēr vairs nelīp pie rokām, mīklai jābūt stingrai un blīvai. Liek pusstundu atpūtināt ledusskapī, pirms gatavošanas patur istabas temperatūrā apmēram 20 min. Izrullē mīklu plānā kārtā, ar glāzi vai krūzīti izspiež aplīšus, piepilda ar maisījumu un aizdara, maliņu aizlokot pīnē. Vāra vieglā sālsūdenī, kamēr uzpeld un mīkla iegūst dzeltenīgu nokrāsu. Parasti vareņikus sagatavo vairāk nekā nepieciešams maltītei, atlikušos saldētavā sasaldē uz paplātes, kas pārkaisīta ar miltiem.

Reklāma
Reklāma

Gatavo pildījumus

Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Lasīt citas ziņas

• Izvāra kartupeļus, sastampā putrā un piejauc eļļā apceptus, smalkos gabaliņos sagrieztus sīpolus, sāli. Ar kartupeļiem pildītus vareņikus pasniedz pārlaistītus ar kūpinātu cauraudzi, kas apcepts gabaliņos kopā ar sīpoliem, gaļas neēdājiem – ar sviestā saceptiem sīpoliem.

• Biezpienam pievieno olu un nedaudz sāls, var arī nedaudz rīvēta muskatrieksta. Ar biezpienu pildītus vareņikus pasniedz ar krējumu un cukuru.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Ķiršu vareņiku pildījumam izmanto ar cukuru apkaisītus ķiršus bez kauliņiem. Pasniedz ar skābo krējumu un cukuru vai ķiršu sīrupu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.