Praktiski
Receptes

Vasarīgie kvinojas salāti ar fetas sieru un zaļumiem0

Foto – Anda Krauze

Sastāvdaļas
85 g kvinojas
100 g žāvētu aprikožu
100 g fetas siera
250 g tomātu
150 g redīsu
1 saišķītis pētersīļu
100 g salātlapu (tika izmantoti spināti un rukola)
50 g saulespuķu sēkliņu
lociņi

Mērcei:
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes ābolu etiķa
šķipsna piparu

Pagatavošana.
1. Izvāra kvinoju, sekojot instrukcijām uz iepakojuma. Atdzesē.
2. Spinātus, rukolu un arī pētersīļus sagriež smalkāk.
3. Sagriež visas sastāvdaļas – smalkos kubiņos žāvētās aprikozes un tomātus, redīsus griež plānās ripiņās, bet lociņus smalki sakapā.
4. Lielā bļodā sajauc izvārīto kvinoju, salātlapas, pētersīļus, aprikozes, tomātus, redīsus, lociņus. Ar pirkstiem sadrumstalo fetas sieru un pievieno pārējām sastāvdaļām. Visu pārlej ar olīveļļu, ābolu etiķi, pipariem, tad kārtīgi samaisa.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

IP
Ilze Pētersone
Dabā
Nāvējošie lauki: dzīvot to tuvumā nozīmētu pakļaut sevi un bērnus lēnai nāvei. Sāk cīņu pret pesticīdu lietošanu 1
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
“Sašķaidījuši galvu, spīdzinājuši, lejot virsū verdošu ūdeni.” Rebenoka draugs atklāj baisas detaļas par notikušo
51 minūtes
LA
LA.LV
Latvijā
FOTO: Rīgā atkal iebrucis asfalts, bedrē iegāzusies kravas automašīna
5 stundas
SD
Sandra Dieziņa
Laukos
Pircēji pārsteigti par tik augstām ābolu cenām. “Vai ražas novākšanas laikā tas ir pieņemami?” 11
11 stundas
EL
Egils Līcītis
Latvijā
Lai jau lepnais gallu gailis brauc, bet īstā vizītes vīnodziņa ir Bridžita. Egila Līcīša feļetons
2 stundas