Nosvini mazās uzvaras 0

Lielie un milzīgie projekti nes vislielākos panākumus, bet bieži vien tie var šķist tāli, nepaveicami un neaizsniedzami. Centies, piemēram, nedēļā paveicamo uzdevumu sadalīt vairākos mazos uzdevumos, kuri paveicami, teiksim, pāris stundās. Kad mazais mini uzdevums paveikts, nosvini to ar kādu atpūtas vai kafijas pauzi, kādu saldumiņu vai desmit minūšu telefona sarunu ar draudzeni.
Ja pat mazajam un, šķietami, vieglajam uzdevumam sāk trūkt motivācijas, ir jāatrod veids, kas turpina tevi motivēt, piemēram, uzdevuma vēl sīkāka sadalīšana un sevis atalgošana ar kādu tik iepriecinošu pasākumu, kas piešķiru tev motivāciju strādāt cītīgāk un paveikt uzdevumu.

Reklāma
Reklāma

Negaidi iedvesmu

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Krievijas “lācis” Putins asina nagus, lai sagrābtu arvien vairāk Eiropas uzņēmumu
Lasīt citas ziņas

“Es nevaru izdarīt to un to, jo man nav iedvesmas.” “Es to darīšu tad, kad man būs iedvesma.” “Labāk to izdarīšu rītdien, jo tad man būs lielāka iedvesma.” Tipiskas atrunas, lai atliktu dienā paredzētos uzdevumus uz vēlāku laiku. Tā vietā, lai gaidītu mistisko iedvesmu — rīkojies. Izslēdz internetu, televizoru, radio, novērs visus iespējamos traucēkļus un koncentrējies tikai un vienīgi uz paveicamo uzdevumu. Nemeklē aizbildinājumus, bet rīkojies, un iedvesma atnāks pati!

Necenties paveikt neiespējamo

Mēs neesam supervaroņi un, lai kā mēs censtos, nevaram visu paveikt vienas pašas. Pārstrādāšanās un pārcenšanās var novest pie zemas enerģijas, samazinātām koncentrēšanās spējām vai pat pie izdegšanas sindroma. Ja tev ir nepaveicams garš darbu saraksts, izšķiro, kuri jāpaveic uzreiz, bet kuri var pagaidīt un kurus iespējams vari deleģēt kādam citam. Nebaidies lūgt palīdzību!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.