Valsts prezidents Raimonds Vējonis preses konferencē Jūrmalas rezidencē informē medijus par iecerētajām darba gaitām, atsākot pildīt  Valsts prezidenta pienākumus pilnā apmērā pēc ilgstošās slimības.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis preses konferencē Jūrmalas rezidencē informē medijus par iecerētajām darba gaitām, atsākot pildīt Valsts prezidenta pienākumus pilnā apmērā pēc ilgstošās slimības.
Foto – LETA

Prezidents rindu neesot apgājis  4

– Valsts prezidents Raimonds Vējonis P. Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā uzturējās kopš janvāra beigām, kopumā vairāk nekā mēnesi, un acīmredzot šajā laikā ārsti lēma par rehabilitācijas procesu, kas sākās 26. februārī nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) “Vaivari”. Jautājumi par to, tika vai netika apietas kādas rindas, jāuzdod ārstiem, – uz jautājumu par rindu ievērošanu atbild Valsts prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
TV24
Slaidiņš: Pieejamā informācija liecina, ka krievu uzbrukums sācis buksēt, jo ukraiņi sākuši aktīvāk reaģēt
Lasīt citas ziņas

Runāt par rindām centrā esot ļoti sarežģīti, jo tās ir vairāku veida un dažāda ātruma, – skaidrojumu sāk NRC “Vaivari” valdes priekšsēdētāja, Ārstniecības departamenta vadītāja Anda Nulle. Viņu rindas nav salīdzināmas ar veikalu rindām, kurā tās nevar apiet, jo centrā svarīgākais ir medicīniskais stāvoklis un speciālista lēmums. Brīdī, kad slimnīca kādam pacientam plāno veikt sirds operāciju, rehabilitācijas ārsts zvana uz centru un pabrīdina, lai šim cilvēkam jau ieplāno vietu. Rehabilitāciju slimniekam var uzsākt brīdī, kad viņam tā ir vajadzīga, un konkrētajā gadījumā, kas attiecas uz Valsts prezidentu, tāpat kā citos, tā tika nodrošināta atbilstoši medicīniskajām indikācijām. Viņa varot nešaubīgi apliecināt, ka rinda netika apieta.

– Godīgi sakot, dzirdot šādus jautājumus un apgalvojumus, man būtu aicinājums iepazīties ar situāciju un tikai tad kaut ko apgalvot vai paust, – piebilst centra vadītāja.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rehabilitācijas kārtība tāpat kā samaksa noteikta Ministru kabineta noteikumos. Pacientam jārēķinās, ka par ārstēšanu valsts samaksās aptuveni 720 eiro konkrētā gadījumā, pašam jāsedz pacienta līdzmaksājums – 10 eiro dienā. Prezidents par rehabilitāciju maksājis no savas veselības apdrošināšanas polises un personīgajiem līdzekļiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.