Foto – Shutterstock

Katrai savi trumpji 0


Jau rakstījām par to, kuras klases trauku mašīna ir izdevīgāka. Toreiz no apskatītajām ierīcēm pati energoefektīvākā gadā patērē 234 kWh – gadā tā izmaksā apmēram 40 eiro. Veļasmašīnas ir ievērojami taupīgākas – rēķinot 220 ciklos, visvairāk enerģijas, protams, patērē A+ “Beko”, tomēr tā patērē par 50 kWh gadā mazāk nekā A+++ trauku mašīna. Gadā “Beko” izmaksā 10 eiro lētāk par labāko trauku mašīnu, nemaz nerunājot par “Whirlpool”, kas gadā mums izmaksā nieka 25 eiro – apmēram 2 eiro mēnesī.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Ņemot vērā tikai izmaksas un ierīces cenu – lētākais “Beko” ir par 79 eiro lētāks, bet “Indesit” par 50 eiro lētāks par dārgāko amerikāņu konkurentu. Tas nozīmē, ka “Whirlpool” ieekonomētā elektroenerģija atmaksātos 13 gados attiecībā pret “Beko” un astoņos gados pret “Indesit”. Astoņus gadus veļasmašīnai noteikti vajadzētu izdzīvot, par 13 gadiem jau tik droši nevarētu teikt. Tomēr “Whirlpool” savā augstākajā cenā piedāvā daudzas citas pozitīvas lietas, piemēram, tā centrifūgas B klase ir vairāk nekā pietiekama lieliskai veļas izspiešanai, kamēr “Beko” D klases 800 apgriezieni minūtē veļu atdos jūtami mitrāku ne tikai par amerikāņu, bet arī itāļu ierīci, kuras 1000 centrifūgas apgriezieni minūtē jeb C klase ir standarta skaits, ar ko aprīko veļasmašīnas.

Tāpat “Beko” arī ievērojami vairāk patērē ūdeni, kas arī nav par velti, kamēr dārgākie konkurenti to patērē gandrīz vienādos apjomos. “Indesit” negatīvā puse ir tās troksnis – 83 decibeli centrifūgas darbības laikā ir jūtami skaļāki par konkurentiem, taču tā cena, ūdens patēriņš un centrifūgas klase liek to dēvēt par izdevīgāko pirkumu, daudz neatpaliekot arī A+++ klases “Whirlpool”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.