Svaru zīme 1

Arī šo zīmi pārvalda Venera, tikai tās raksturīgais pirmelements ir cits – Gaiss –, un tas arī atrodas pavisam citā – pilnbrieda – zonā. Atšķirībā no Zemes Gaiss, tāpat kā trīs pārējie pirmelementi, pieder smalkajai pasaulei, un tas nosaka gan šīs zīmes raksturojumu, gan Veneras “uzvedību” tajā. Gaiss ir pirmelements, kurš veido mentālo – ar prātu aptveramo domu un ideju –, kā arī savstarpējo sakarību un komunikāciju pasauli. Ja Dvīņu zīmei ir svarīga komunikācija par konkrētām lietām (valdnieks Merkurs, radīšanas zona), Svaru zīmei, kurā valda Venera un kas atrodas pilnbrieda zonā, svarīga ir iesāktā novešana līdz harmonijai.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Ja Dvīņu zīme pārvalda atsevišķas domas un idejas un to kustību (pārvalda “dievu ziņnesis” Merkūrs), Svariem ir būtiski atsevišķās domas un idejas savienot vienotā veselumā, izveidot no tām harmonisku sistēmu. Tēlaini runājot, ja Dvīņu un Merkūra pārziņā ir atsevišķi diskusijas dalībnieki un to iespēja savstarpēji uzklausīt vienam otru, tad Svaru ziņā ir šīs diskusijas iznākums – ideja vai teorija, kura radusies šīs diskusijas rezultātā un kurā jau izsvērtas un līdzsvarotas visu tās dalībnieku domas, uzskati un intereses.

Svaru uzdevums nav viegls – no vienas puses, viņiem nepieciešams izprast situācijas vissmalkākās nianses, rīkoties uzmanīgi, bet no otras – droši un enerģiski, lai harmonizētu situāciju. Kā tas viņiem izdosies, nosaka gan citu planētu izvietojums horoskopā, gan pašu Svaru attīstības pakāpe. Svari ir vienīgā zodiaka zīme, kas nepārstāv kādu dzīvu būtni. Tie ir kā mehānisms, kuram svešas gan kaislības un aizrautība, gan emocijas. Šī iemesla dēļ Venera šajā zīmē zaudē sev raksturīgo siltumu un dvēseliskumu, kas tai raksturīgs Vērša zīmē, līdz ar to Svaru sasniegtā harmonija nedaudz atgādina skaistumu, kas Andersena pasakā piemita Sniega karalienes valstībai – ne velti šajā zīmē Saturns ir pacēlumā. Tomēr no pilnīgas nejūtības pret šāda skaistuma izraisītām bēdām un ciešanām Svarus glābj to valdniece Venera. Vēl jo vairāk tādēļ, ka tā nekādi neveicina saprašanos un harmoniju.

CITI ŠOBRĪD LASA

No otras puses, tieši Saturns piešķir Svariem spēju “mīļā miera labad” klaji nepieslieties vienas vai otras puses viedoklim un saglabāt līdzsvaru. Nākamās Svaru zīmei svarīgās planētas ir Saule un Marss. Kritumā esošā Saule palīdz Svariem ieraudzīt katrā situācijā būtisko, svarīgāko ne no personiskā (tādēļ arī Saule ir tieši kritumā), bet augstāku ideju un principu viedokļa, bet Marss, kas Svaros atrodas trimdā, dod nepieciešamo enerģiju, lai sasniegtu harmoniju. Kā vienmēr, planētu, kuras kādā zīmē ir kritumā vai trimdā, ietekme ir pozitīva tikai tad, kad attiecīgās zīmes pārstāvim izdodas sasniegt augstāku attīstības pakāpi. Kā zināms, Saule horoskopā nosaka būtisko, tā īpašniekam svarīgāko.

Svari vairāk orientējas uz vispārīgi, ne personiski būtisko, tādēļ šajā zīmē tā ir kritumā. Zemākās attīstības pakāpes Svariem šī planēta vēl neļauj ieraudzīt tos vispārīgos principus, kas nodrošina harmoniju un taisnīgumu, tā vietā orientējoties uz attiecīgajā sabiedrībā vai pat tikai kādā tās grupā pieņemto priekšstatu par tām. Šādi Svari var būt labi cenzori, pastāvošās ideoloģijas un sabiedriskās struktūras aizstāvji. Ja turklāt viņiem ir spēcīgi attīstīts šeit trimdā esošais Marss, viņi nespēj lietot savu enerģiju īstajā laikā un vietā, un iedomātas harmonijas sasniegšanai var tikt izmantotas pat visai drastiskas metodes. Tad iespējams, ka kādā pat visai policejiskā valstī gandrīz visi tās pilsoņi nobalso par tās Svaru zīmē dzimušo vadoni… Tiesa, pat šādā gadījumā Svariem nepiemīt Vērša zīmei raksturīgais raupjums, un līdz masveida represijām parasti nenonāk.

Vardarbība drīzāk norisinās idejiskā un informatīvā līmenī. Kā jebkurai, arī Svaru zīmei dzīve ir grūtāka, ja planētas horoskopā neveido harmoniskus aspektus, taču tā dod arī lielāku iespēju gūt dzīves mācības. Svariem ar šādām planētām horoskopā jāizvairās no vairākām galējībām – pirmkārt, Marsa pārliekas steigas un pat brutalitātes dēļ rezultāts reizēm var izrādīties visai bēdīgs, kā teicis Laodzi: Ja, labojot lielu netaisnību, savukārt pieļauj netaisnību, Vai to gan var par labu darbu saukt? “Slikti“ novietota Saule savukārt var radīt nespēju starp daudzajiem kādas problēmas vai situācijas aspektiem ieraudzīt galvenos un svarīgākos.

Reklāma
Reklāma

Savukārt “slikti” novietots Saturns var likt atzīt par vienīgo pareizo savu, jau agrāk pieņemto viedokli. Situācija tomēr, pēc autora ieskatiem, nav bezcerīga, tikai jācenšas attīstīties, pārvēršot zaudējumus ieguvumos. Jāsaprot, ka ilgtermiņā arī lokālās grupas intereses tiks apmierinātas labāk, ievērojot plašākas sabiedrības vēlmes.

Svariem dzīve ir vieglāka ar labvēlīgi novietotām planētām horoskopā. Šādi Svari mēdz būt ar “jau šūpulī ieliktām” diplomāta spējām, spēju nogludināt asumus un uzturēt dialogu pat strīdīgās situācijās. Šādi cilvēki parasti bauda cieņu un autoritāti apkārtējā sabiedrībā, pie viņiem bieži vēršas kā arbitra konflikta gadījumā. Apkārtējie labprāt uzturas viņu sabiedrībā, jo ar viņiem ir patīkami sarunāties. Tomēr šai situācijai bieži ir arī ēnas puses. Vēlme par katru cenu dzīvot mierā un harmonijā var novest pie tā, ka trūkst pašam savu spriedumu un cilvēks ir gatavs piekrist jebkurai ideoloģijai, ja tikai tā pašam (vismaz pagaidām!) nodrošina mieru.

Stāsta, ka daži fašistisko koncentrācijas nometņu priekšnieki ļoti mīlējuši savu ģimeni un bijuši lieli mākslas cienītāji. Sadzīviskā līmenī šādiem cilvēkiem viegli kļūt atkarīgiem no draugiem (pat ja tie neaicina uz labu), mīlestības u. tml. Lai izkļūtu no šīs situācijas, nepieciešams pacelties pāri savas tuvākās apkārtnes taisnīguma un harmonijas izpratnei, spēt novērtēt situāciju plašākā kontekstā un arī aizstāvēt savu viedokli, ja ne visi tam piekrīt. Palīdzēt šeit var Saturna un pat Jupitera ietekme. Ja tas izdodas, vai arī augstāks attīstības līmenis sasniegts jau iepriekšējās dzīvēs, šādi cilvēki var būt atzīti tieslietu sistēmas darbinieki, arī gleznotāji, no kuru gleznām dveš miers un harmonija.

Svariem raksturīgais, atbilstīgais
• Ārējais izskats: garas kājas, slīpi pleci, smalki un maigi sejas vaibsti, dzīvas un izteiksmīgas acis, daudziem arī viļņaini un cirtaini mati.
• Ķermeņa daļas: nieres, jostasvieta, endokrīnā sistēma.
• Slimības: nieru, pūšļa, urīnceļu, venozās sistēmas, ādas un nervu sistēmas slimības.
• Profesijas: dizainers, gleznotājs, mākslas un visa, kas saistīts ar mūziku, pārstāvis, pārdevējs, modelis, diplomāts, tieslietu jomas darbiniekis (izņemot prokuroru), starpniecības pakalpojumu sniedzējs, padomnieks.
• Krāsas: gaišzilā, rozā, melnā, tumšā aveņkrāsa, dzintarkrāsa, citrondzeltenā.
• Metāls: varš.
• Dārgakmeņi, minerāli: safīrs, opāls, akvamarīns, avanturīns, ametists, hrizolīts, zaļais turmalīns, nefrīts, malahīts, mēness akmens, topāzs, heliotrops.
• Dzīvnieki: visi mazie dzīvnieki, balodis, gulbis, ķirzaka un citi mazi reptiļi.
• Augi: āboliņš, salvija, pētersīlis, kļava, platāna, papele, vīģes koks, ceriņi, mežrozīte, visas puķes ar ziliem ziediem, kāršroze, roze, vīnogulājs, melisa, dālija. • Valstis, reģioni un pilsētas: Argentīna, Birma, Ķīna, Tibeta, Ēģipte, Vīne un Austrijas Alpu rajona pilsētas, Lisabona, Orlī, Anglija.
• Slavenības: V. Putins, K. van Damme, O. Vailds, Vergilijs, D. Didro, M. Ļermontovs, Mahātma Gandijs, D. D. Eizenhauers, B. Bardo, S. Jeseņins.
• Svaru zīme ♎ simbolizē līdzsvarā esošus svaru kausus. Antīkajā pasaulē to saistīja ar laiku, kad diena un nakts ir vienāda garuma – harmonijā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.