Foto – Aija Geida

Veselīgā ķirbju maizīte 0

Sastāvdaļas
• 200 g svaiga ķirbja
• 350 g kviešu miltu
• 80 g brūnā cukura
• 3 ēdamkarotes sviesta
• 150 ml ūdens
• 2 ēdamkarotes kviešu kliju
• 2,5 tējkarotes cepamā pulvera
• ½ tējkarotes sāls
• ½ tējkarotes malta muskatrieksta
• ½ tējkarotes malta kanēļa
• ēdamkarote citrona sulas
• 120 g rozīņu

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi sagriež mazos gabaliņos, liek pannā, pievieno dažas ēdamkarotes ūdens un sutina, kamēr tas izšķīst un kļūst par biezeni. Izsijā miltus un pieber klijas, cepamo pulveri, sāli un garšvielas. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno cukuru, rozīnes, sviestu un citrona sulu un 10 minūtes atdzesē. Šķidrajai masai liek klāt ķirbju biezeni, to pievieno miltu maisījumam, samaisa un cep +170 °C aptuveni 40 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.