Foto – Matīss Markovskis

Veselīgās konfektes ar rozīnēm 0

Sastāvdaļas
40 g rozīņu vai citu žāvētu augļu
citrona sula vai cita skāba sula
ēdamkarote melases vai iesala ekstrakta
ap 150 ml miltu (daudzums kopā): pamatā ir kokosriekstu milti, klāt pēc izvēles: ķirbja sēklu, kastaņu, topinambūru, mandeļu milti
jebkuri rieksti (samalti)
garšvielas pēc vēlēšanās (es pievienoju vaniļu un rumu)
20 g tumšās šokolādes

Reklāma
Reklāma
Mājas
Kādas ir tavas kulinārijas prasmes – vai māki pagatavot šos 10 ēdienus, kuri jāprot katram latvietim?
Lietotas automašīnas, kuras nevajadzētu iegādāties: eksperts norāda uz trim neuzticamiem modeļiem 43
Kokteilis
No A līdz Ž – ko par tavu personību atklāj tava vārda sākumburts? 18
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Rozīnes noskalo un nosusina. Pievieno citrona sulu un melasi. Ar blenderi visu samaļ viendabīgā masā. Tai pievieno miltus – pēc iespējas un patikas – brīvi izvēlētās proporcijās. Visvairāk lai ir kokosriekstu miltu, pārējie ir garšai un uzturvērtībai. Pieliek samaltus riekstus. Visu samaisa, līdz masa kļūst bieza, veidojama.
Izveido batoniņus (līdzīgus gatavajiem šokolādes batoniņiem vai mazākus – kā šokolādes konfektes), ievieto saldētavā uz 30 minūtēm, kamēr sastingst.
Ūdens peldē izkausē šokolādi, ar to pārklāj stingros batoniņus.
Var pievienot dažādas garšvielas, piemēram, kardamonu, ingveru vai tonkas pupiņu. Var iejaukt dažādus superfūdus – kakao vai makas saknes pulveri, kā arī jebkādu augļu, ogu vai saldu dārzeņu pulveri.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.