Foto – Shutterstock

Veselīgs aukstais našķis – melleņu saldējums 0

Sastāvdaļas
• 450 g grieķu jogurta
• 350 g lielogu melleņu
• 2,5 ēdamkarotes medus

Reklāma
Reklāma
atpazīt savu dvēseles radinieku pēc dzimšanas datuma
RAKSTA REDAKTORS
“Es sakožu zobus un maksāju,” 83 gadus vecu pensionāri Rīgā piespiež atteikties no beztermiņa īres līguma 70
“Tramps ir atradis Putina vājo vietu.” Solis, kas izraisīja histēriju Kremlī
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Lielogu mellenes pirms saldējuma gatavošanas sasaldē. Visas sastāvdaļas saliek blendera traukā un kuļ, līdz iegūta viendabīga masa. Saliek mazajos saldējuma trauciņos un saldē 4–6 stundas.

Brīnišķīgs veids, kā iegūt veselīgu un liesu saldējumu.

Kā uzglabāt?

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja lielogu mellenes iespējams iegūt lielākos apjomos, no tām ziemai var pagatavot noderīgus krājumus. Izmēģinot dažādus variantus, par vislabāko tika atzīta sasaldēšana. Siltā ēdienā ziemā iemetot sauju saldētu lielogu melleņu, tās saglabā savu formu un garšu. Tāpat, pārlejot deserta trauciņos karstu panna cotta masu, saldētas lielogu mellenes to ātri sarecina, bet pašas saglabā formu. Saldētas tās labi noder dekorēšanai un kūku pildījumam. Kompotā un ievārījumā lielogu mellenes pārvēršas par neizteiksmīgu masu ar vāji izteiktu garšu, tad tās jākombinē ar skābajām ogām un augļiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.