Foto – Bonappetit.lv

Vienkārši pagatavojamās citronu kūkas 0

Sastāvdaļas

Mīklai:

225 g sviests istabas temperatūrā

1/2 gl. cukurs

2 gl. milti

1/8 tējk. sāls

Citronu pildījumam:

6 lielas olas

1 gl. milti

2+1/2 gl. cukurs

1 ēd.k.+1 tējk. citronu miziņa (3-4 citroni)

Reklāma
Reklāma

2/3gl. svaigi spiesta citronu sula

pūdercukurs dekoram

Pagatavošana

Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Uzkarsēt krāsni līdz 180*С. Formu 23*33 cm izklāt ar cepamo papīru tā, lai papīrs būtu aylokāms pāri formas malām. Iesmērēt papīru ar sviestu.
Miltus izsijāt ar sāli. Sviestu uzputot ar cukuru līdz masa kļūst balta. Turpinot putot pamazām pievienot miltus, kamēr veidojas drupačas. Visu savākt, veidojot bumbu. Mīklu izrullēt, ieklāt formā un novietot ledusskapī un 30 min. Cept cepeškrāsnī 15-20 min. Izņemt no krāsns un atdzesēt 10 min.
Pildījumam: olas uzputot ar citronu sulu un citrona miziņu.
Miltus sajaukt ar cukuru un pievienot olu masai. Visu sajaukt līdz masa kļūst viendabīga. Ieliet citronu masu formā uz atdzesētās pamatnes. Cept cepeškrāsnī vēl 30-35 min.
Gatavo kūku pilnībā atdzesēt un tikai tad sagriezt! Pasniedzot pārkaisīt ar pūdercukuru.

Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.