Foto – Ieva Čīka/LETA

  33

Nodaļas vīlušās

Ķirša aizmuguri piesedz pašreizējie partijas līderi, toties Smiltēnam lielāks atbalsts ir reģionālajās nodaļās. Dažas no tām par viņu stāv tik stingri, ka gatavas pamest partiju, ja šis kandidāts netiks ievēlēts. Pirmkārt jau Smiltēna pārstāvētā Saulkrastu nodaļa. “Edvards Smiltēns ir viens no mūsu lielākajiem balstiem. Vairāki biedri partijā un nodaļā turpina darboties, tikai pateicoties viņa pierunāšanas un komunikācijas spējām,” telefonsarunā atzina Saulkrastu nodaļas vadītājs Normunds Līcis. Viņa vadītā “Vienotības” nodaļa nosūtījusi vēstuli partijas vadībai, kurā izsaka stingru atbalstu Smiltēna piedāvātajām izmaiņām un pauž neapmierinātību ar pašreizējiem procesiem partijas vadībā, piemēram, Āboltiņas lielo ietekmi un lēmumiem. Pagaidām nekādu atbildi vai citu reakciju no partijas vadības saulkrastieši nav sagaidījuši. Līcis arī apstiprināja – ja Smiltēna pieprasītās kardinālās pārmaiņas netiks īstenotas, partiju varētu pamest visa Saulkrastu nodaļa vai vismaz tās vairākums.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Arī “Vienotības” Rēzeknes nodaļā ilgstoši valdot neapmierinātība un vilšanās, atzina nodaļas pārstāve un partijas valdes locekle Līvija Plavinska. “Šobrīd mani nodaļas kolēģi ir tik ļoti vīlušies partijā, ka kļuvuši kūtri un nekādas sapulces vai sanākšanas gandrīz nenotiek. Noskaņojums ir tik skeptisks, ka šobrīd pat nemāku teikt, vai vispār apmeklēsim gaidāmo kongresu. Pašvaldību vēlēšanās Rēzeknē mums rezultāti bija labi, bet tas galvenokārt ir mūsu kandidātu personīgo nopelnu un atpazīstamības, nevis partijas dēļ. Noskaņojums ir skumjš, jo “Vienotībā” ir daudz cienījamu un darboties gribošu cilvēku, bet diemžēl mūsu partija no cienījamas politiskas organizācijas pārtapa par instrumentu vienas personas ambīciju apmierināšanai. Lūzuma brīdis bija pēc Valda Dombrovska demisijas, kad Āboltiņai būtu vajadzējis uzņemties valdības veidošanu. Tas būtu bijis loģiskākais un partijai pareizākais solis. Diemžēl tobrīd viņai tik ļoti kārojās citu amatu, kuru gan neizdevās iegūt, ka aizmirsās organizācijas vajadzības,” teica Plavinska. Viņa atzinīgi vērtē Smiltēna kandidatūru, bet vienlaikus pauda šaubas, vai ar viņa centību un cīņassparu pietiks, lai atjaunotu partijas agrāko popularitāti. Līdzīga skepse valdot arī vairākās citās “Vienotības” nodaļās, piemēram, Alūksnē, Saldū un Liepājā. Protestējot pret lēmumu pieņemšanas kārtību partijā, jūlija sākumā “Vienotību” pameta Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētājs Guntis Libeks, bet nedēļu vēlāk līdzīgi rīkojās pieci Saeimas deputāti – Andrejs Judins, Lolita Čigāne, Ilze Viņķele, Ints Dālderis un Aleksejs Loskutovs.

Partijas priekšsēdētājs Piebalgs gan cer, ka “Vienotību” negaida jauna šķelšanās, bet neizslēdza, ka šāds risks pastāv. Viņš pēdējā laikā saņēmis ap desmit priekšlikumu no individuāliem biedriem par izstāšanos no partijas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.