Foto: Aija Geida

Vīnogu–plūmju sausmaizītes 0

Sastāvdaļas
• 800 g vietējo vīnogu
• 800 g saldu plūmju
• 200 g Indijas riekstu
• 100 g kokosriekstu skaidiņu
• 100 g medus

Reklāma
Reklāma
“Šodien pārstāja pukstēt viņa sirds…” Mūžībā aizgājis Mārtiņš Lauva
Negaidīti atcelts Maestro koncerts… Raimonda Paula ģimene atklāj iemeslu
“Pretīga vieta, tualetes māja…” Cilvēki dalās viedoklī par garāko dzīvojamo ēku Latvijā un Baltijā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vīnogas nomazgā un noliek nosusināties, lai nav lieka mitruma. Pēc tam nolasa no ķekara. Blenderī saliek vīnogas, pārlej medu un kuļ, līdz visi kauliņi sakūlušies viendabīgā masā. Ielej bļodā. Plūmēm izņem kauliņus un arī sasmalcina blenderī, pievieno vīnogu masai. Indijas riekstus samaļ sausā blenderī, līdz iegūts smalks malums. Riekstus un kokosriekstu skaidiņas pievieno ogu–augļu masai un rūpīgi izmaisa. Liek kaltēšanas kastē uz cepampapīra 8–10 mm biezā kārtā un kaltē 45–46 grādos aptuveni diennakti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.