Bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs
Bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs
Foto – Kaspars Krafts/f64

  35

Mapītes nav, bet ministrs bija

Taču to, ka G. Belēvičs pacienta statusā Latvijas Onkoloģijas centrā patiešām ir pabijis, ļauj konstatēt sena un labi pārbaudīta metode – žurnālistei zvanīt uz centra reģistratūru, uzdoties par Veselības ministrijas sekretāri un taujāt, vai gadījumā ministrs operācijas dienā nav atstājis nodaļā zaļu mapīti.

Reklāma
Reklāma
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
Norvēģijā ir pilsēta, kuras iedzīvotājiem jau vairāk nekā 70 gadus ir aizliegts nomirt. Nežēlīgs liktenis sagaida tos, kuri saslimuši 30
Lasīt citas ziņas

Pēc gariem noskaidrošanas darbiem slimnīcas Informācijas centra vadītāja Larisa Kirsone beidzot “ministrijas sekretārei” pavēsta (visi šajā publikācijā citētie izteikumi ir ierakstīti): “Nu, mēs neko neatradām. Māsiņas nodaļā teica, ka viņam līdzi bija tikai mobilais telefons. Ja kaut ko atradīsim, dosim ziņu.”

Uz “ministrijas sekretāres” papildjautājumu, vai ministram tiešām bijis līdzi tikai mobilais telefons, L. Kirsone apstiprina: “Jā, jā, tā man teica.” Papildus tam “LA” rīcībā ir arī ar kādu maija beigu datumu datēta, no G. Belēviča mobilā telefona sūtīta īsziņa, kuras autors apliecina, ka nevarot atbildēt, jo atrodoties onkoloģijas centrā.

Belēvičs aizbēg no jautājumiem

CITI ŠOBRĪD LASA

Avoti Onkoloģijas centrā kā veselības ministra laipnu uzņēmēju un arī operētāju min centra galveno ārstu Viesturu Krūmiņu, taču viņš atsakās no jebkādiem skaidrojumiem, vispirms mēģina jautātāju nosūtīt pie slimnīcas sabiedrisko attiecību pārstāvjiem, bet pēc tam skaļi iesmejas mikrofonā, paziņo, ka “atkal mums aiziet garām”, un ieteic visus jautājumus uzdot pašam G. Belēvičam.

Veselības ministrija paziņo, ka ministrs esot ļoti aizņemts un laiku atbildēm tuvākajās dienās noteikti neatradīšot. Taču, kad nākamajā dienā pēc žurnālistes sarunas ar V. Krūmiņu ministrs tiek notverts uz Ministru kabineta ēkas kāpnēm, izrādās, ka viņš jau ir pabrīdināts: pēc ilgas pauzes atzīstot, ka esot gan operēts, ministrs demonstrē divus no maka izvilktus, acīmredzami speciāli sagatavotus čekus. Tiesa, tie abi izrādās Ādažu privātslimnīcas čeki, savukārt, izdzirdējis jautājumus par valsts Onkoloģijas centru, ministrs attrauc, ka pēdējās dienās esot operēts divas reizes, bet savu veselības stāvokli nekomentēšot. Uz jautājumu, kā izdevies panākt operēšanu bez rindas, G. Belēvičs vairs neatbild un aizcērt valdības sēžu zāles durvis.

Tikmēr neoficiālā komentārā Austrumu slimnīcas pārstāve norāda, ka vispār jau esot tiesībsargāšanas iestādes, pēc kuru pieprasījuma ja ne ministram, tad vismaz slimnīcai var nākties atklāt, vai ministrs tiešām ir guvis kādus ārpuskārtas un īpašus labumus. Spriežot pēc visu iesaistīto personu reakcijas, šī arī var izrādīties vienīgā metode, kā noskaidrot patiesību par “VIP pacientu bez kvotām un rindām”.

Ministra G. Belēviča atbildes uz jautājumiem video:

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.