
Vistas sautējums ķirbja podiņā. Aikāgaršo recepte 0
Sviesta ķirbis labi garšo gan cepts, gan grilēts un ir jo īpaši piemērots dažādiem desertiem. Riekstu ķirbi parasti izmanto zupām un sautējumiem, tostarp arī svaigām sulām, jo tas satur karotīnu un ir spēcīgs antioksidants. Tāpat svaigā veidā ieteicams lietot cepamķirbi, kas ir bagātāks ar uzturvielām, nekā tradicionālie ķirbji un tam piemīt ārstnieciska iedarbība, turklāt tas ir ļoti salds, iesaka “Rimi” projekta “Aikāgaršo” šefpavāri.
Pagatavošana laiks: 50 min
Porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
- Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikasMēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijamFOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Ķirbji gatavošanai mikroviļņu krāsnī – 4 gab.
Vistas šķiņķīši, bez ādas un kauliem – 3 gab.
Salds krējums – 400 ml
Mocarella siers – 125 g
Saldā kukurūza – 100 g
Zaļie zirnīši – 100 g
Burkāns – 1 gab.
Sīpols – 1 gab.
Ķiploki – 3 daivas
Baltvīns – 120 ml
Olīveļļa – 3 ēdamk.
Timiāns – 2 zari
Pētersīļi – 1 buntīte
Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
CITI ŠOBRĪD LASA Ķirbjiem nogriez vāciņu un izgreb sēklas. Ierīvē ar sāli un pipariem, un apslaki ar nelielu daudzumu olīveļļas
Uzliec atpakaļ vāciņu un liec ķirbi cepties krāsnī aptuveni 10 minūtes
Gatavo pildījumu – smalki sagriez burkānu un sīpolu, sarīvē ķiploku
Sagriez vistas šķiņķīšus gabalos
Visu apcep nelielā daudzumā eļļas. Pielej baltvīnu un ļauj tvaicēties, līdz šķidrums samazinājies uz pusi. Pievieno saldo krējumu un visu uzvāri
Sautējumu lej ķirbīšos. Pievieno kukurūzu, zirnīšus un timiānu, sāli un piparus pēc garšas. Pārber ar mocarellas siera gabaliem un pārkaisi ar smalki sakapātiem pētersīļiem
Katram ķirbim uzliec vāciņu un cep cepeškrāsnī 190°C vēl vismaz 15–20 minūtes (mikroviļņu krāsnī tikai 10 minūtes!)
Aikāgaršo padoms:
Ķirbju podiņus var pildīt arī ar citiem dārzeņiem, vai pat dažādiem augļiem un ogām