Foto – Shutterstock

Vistas spārniņu buljons – atslodzei 1

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 45
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 1,5 kg spārniņu
• 1 sīpols
• 1 paliels burkāns
• 1 selerijas kāts
• 1 ēdamkarote augu eļļas
• 1 ēdamkarote garšaugu maisījuma vistas gaļai
• 4 svaigi pētersīļa zariņi
• 1 lauru lapa
• ½ tējkarotes kaltēta timiāna

Pagatavošana.
Vistu spārniņus sagriež uz pusēm. Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē, selerijas kātu sagriež plānās šķēlītēs. Katlā ielej eļļu, tajā liek sagatavotos spārniņus, dārzeņus un garšvielas un maisot sautē aptuveni 10 minūtes. Pielej tik daudz auksta ūdens, lai tā līmenis būtu 5 cm virs sastāvdaļām. Uzvāra, pievieno pētersīļus, timiānu, lauru lapu un turpina vārīt uz ļoti lēnas uguns. Izkāš, atdzesē un nosmeļ taukus. Var uzglabāt ledusskapī trīs dienas. Pasniedz ar olu, zaļumiem un grauzdiņiem, bet sagatavi var izmantot zupām un mērcēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.